Οι Kansas City Chiefs και ο Έλληνας Γιώργος Καρλαύτης επιστρέφουν ως πρωταθλητές στο NFL – Κερδίζουν την Σαν Φρανσίσκο σε ένα εκπληκτικό ματς (vids)

Οι Kansas City Chiefs και ο Έλληνας Γιώργος Καρλαύτης επιστρέφουν ως πρωταθλητές στο NFL – Κερδίζουν την Σαν Φρανσίσκο σε ένα εκπληκτικό ματς (vids)

Για πρώτη φορά μετά το 2017, ο τελικός του NFL κρίθηκε στην παράταση, με τους Kansas City Chiefs να αναδεικνύονται πρωταθλητές, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Η ομάδα του Γιώργου Καρλαύτη νίκησε τους San Fransisco 49ers με 25-22, χάρη σε ένα buzzer beater touchdown.

Σπουδαία στιγμή για τον Έλληνα Γιώργο Καρλαύτη που κατακτά το πρωτάθλημα NFL για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Στα πλαίσια του Super Bowl LVIII, οι 49ers ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι. Μετά από μία πρώτη περίοδο κατά την οποία καμία ομάδα δεν σκόραρε, οι 49ers άνοιξαν το σκορ με 0-10 με ένα Field Goal από τον Μούντι και ένα Toutchdown από τον ΜακΚάφρι (συν τον έξτρα πόντο από το Field Goal του Μούντι), ενώ οι Chiefs μειώνουν σε 10-3 με Field Goal από τον Μπάτκερ.

Στην 3η περίοδο ήρθε η αντίδραση των Chiefs, οι οποίοι χρειάστηκαν ένα Field Goal από τον Μπάτκερ και ένα touchdown από τον Βαλντές-Σκάντλινγκ (και τον έξτρα πόντο από το Field Goal του Μπάτκερ) για να πάρουν το προβάδισμα 13-10. Οι 49ers απάντησαν όμως με τον Τζένινγκς να σκοράρει με touchdown για το 13-16, αλλά το Field Goal του Μούντι μπλοκαρίστηκε. Αυτό άνοιξε πλέον το παιχνίδι και έδωσε την ευκαιρία στους Kansas City Chiefs. Δεν υπήρξε άλλο touchdown μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Υπήρξαν όμως τρία Field Goals (δύο από τον Μπάτκερ και ένα από τον Μούντι), με τον αγώνα να πηγαίνει στην παράταση με το σκορ στο 19-19. Στη διάρκεια της παράτασης, ο Καρλαύτης φάνηκε να τραυματίζεται στο χέρι με το σκορ στο 16-16, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Στην παράταση, οι 49ers έβαλαν ένα ακόμα Field Goal με τον Μούντι και προηγήθηκαν με 19-22. Οι Chiefs, όμως, είχαν την ευκαιρία τους. Έπρεπε να ολοκληρώσουν την επίθεσή τους. Και το έκαναν. Διατηρώντας την μπάλα στην κατοχή τους για 6 λεπτά, στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης, ο Μαχόουμς βρήκε τον Χάρντμαν μέσα στην end zone για το τελικό 25-22. Οι Chiefs αναδείχθηκαν πρωταθλητές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Δείτε βίντεο από το Super Bowl

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ