Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με την BMW

Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με την BMW

Ο διάσημος Ιταλός αναβάτης του MotoGP, Βαλεντίνο Ρόσι, θα λάβει μέρος σε μια ολόκληρη σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) με την ομάδα BMW στη νέα κατηγορία LMGT3, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του στον διάσημο αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της FIA σήμερα (27/11). Η κατηγορία LMGT3 αντικαθιστά την προηγούμενη LMGTE που είχε εισαχθεί το 2012.

Ο 44χρονος Ρόσι, με τους εννέα παγκόσμιους τίτλους σε διάφορες κατηγορίες του MotoGP, θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν τον προσεχή Ιούνιο (15-16/6/2024). Φέτος ο «γιατρός» κέρδισε τον αγώνα υποστήριξης Road to Le Mans.

Επίσης, ο πρώην οδηγός της Φόρμουλα 1, Ρόμπερτ Κούμπιτσα, θα αγωνίζεται με τη Ferrari 499P στην κατηγορία Hypercar του WEC για λογαριασμό της AF Corse. Ο 39χρονος Πολωνός πρωταθλητής στην LMP2 υποδέχεται μια νέα σεζόν στο WEC, όπου σημαντικές αλλαγές στις κατηγορίες δίνουν τη θέση τους σε νέες υψηλής ζήτησης συμμετοχές στις κατηγορίες Hypercar και LMGT3.

Η FIA ανακοίνωσε σήμερα (27/11) τη λίστα συμμετοχών για τη νέα σεζόν του WEC, όπου θα πάρουν μέρος 19 Hypercar και 18 οχήματα στην νέα κατηγορία LMGT3, με συνολικά 14 κατασκευαστές, τον υψηλότερο αριθμό στην ιστορία του WEC. Ανάμεσά τους είναι οι Alpine, Aston Martin, BMW, Cadillac, Corvette, Ferrari, Ford, Isotta Fraschini, Lamborghini, Lexus, McLaren, Peugeot, Porsche και η Toyota.

Επιπλέον, η McLaren θα κάνει το ντεμπούτο της στην κατηγορία LMGT3 σε συνεργασία με την United Autosports.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ