Ο Τζόκοβιτς και ο Αλκαράθ πιστεύουν ότι ο Ναδάλ θα επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο

Ο Τζόκοβιτς και ο Αλκαράθ πιστεύουν ότι ο Ναδάλ θα επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Κάρλος Αλκαράθ περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή του Ράφα Ναδάλ στο Australian Open τον επόμενο μήνα, παρά τον τραυματισμό του στο ισχίο που τον ανάγκασε να απουσιάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν του 2023.

Ο Ναδάλ υπέστη μυϊκό τραυματισμό στο “Melbourne Park” τον Ιανουάριο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και αναμένεται να επιστρέψει στο Μπρίσμπεϊν αυτό το Σαββατοκύριακο πριν από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Αυστραλιανό Όπεν (14-28 Ιανουαρίου), όπου έχει κερδίσει δύο από τους 22 τίτλους του Grand Slam.

Σε ηλικία 37 ετών, ο Ναδάλ αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω σειράς τραυματισμών που περιόρισαν τις εμφανίσεις του στο τένις. Ωστόσο, έχει αυξήσει τις προπονήσεις του τις τελευταίες εβδομάδες και ο κάτοχος 24 Grand Slam τίτλων, Τζόκοβιτς, δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει στον αντίπαλό του.

Πριν από την ήττα του με 4-6, 6-4, 6-4 από τον Αλκαράθ σε έναν αγώνα επίδειξης στο Ριάντ την Τετάρτη, ο Τζόκοβιτς δήλωσε: “Πάντα περιμένω από αυτόν τον καλύτερό του εαυτό. Πολλές φορές τον έχουν ‘ξεγράψει’, αλλά τους έχουμε αποδείξει το λάθος τους. Δεν είναι το είδος του παίκτη που απλώς θα επιστρέψει στην περιοδεία, θέλει να κερδίζει τίτλους, θέλει να είναι ο καλύτερος. Είναι ένας θρύλος του αθλήματος μας.”

Από την πλευρά του, ο Αλκαράθ δήλωσε ότι ο Ναδάλ επανέρχεται στο καλό του επίπεδο, μετά τον τραυματισμό, και ότι είδε βίντεο από τις προπονήσεις του που τον έκαναν να πιστεύει σε μια εντυπωσιακή επιστροφή.

Ωστόσο, ο προπονητής του Ναδάλ, Κάρλος Μόγια, παραμένει ανήσυχος για το πώς θα αντέξει το σώμα του ο ίδιος απέναντι στις απαιτήσεις του Grand Slam, παρά την καλή πρόοδο που έκανε ο παίκτης κατά την αποκατάστασή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ