Ο Τεληκωστόγλου κερδίζει ασημένιο μετάλλιο στο Γκραν Πρι του Παρισιού

Ο Τεληκωστόγλου κερδίζει ασημένιο μετάλλιο στο Γκραν Πρι του Παρισιού

Στο Παρίσι, τον τόπο που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου έκανε ιστορία για το ελληνικό ταεκβοντό. Αναδείχθηκε πρώτος Έλληνας αθλητής που προκρίθηκε σε τελικό Γκραν Πρι, κατακτώντας την θέση από τον Κωνσταντίνο Χαμαλίδη, ο οποίος επίσης κατέλαβε την τρίτη θέση στο Γκραν Πρι της Ρώμης νωρίτερα φέτος.

Ο Τεληκωστόγλου, όπως και το 2019 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μάντσεστερ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, που του χάρισε 36 επιπλέον βαθμούς στην Ολυμπιακή κατάταξη. Πριν από το Γκραν Πρι στο Παρίσι, ο ελληνικός πρωταθλητής βρισκόταν στην 12η θέση στην Ολυμπιακή κατάταξη και στην 7η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη.

Με τους 36 βαθμούς που κέρδισε, αναμένεται να ανέβει τουλάχιστον δύο θέσεις και πλέον έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να προκριθεί στην πρώτη έξιάδα της κατηγορίας -80kg, που συνεπάγεται απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ο Κοζανίτης πρωταθλητής ξεπέρασε το εμπόδιο με εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Άντεξε έναν αντίπαλο με την κατάταξη στις 32 πρώτες θέσεις στον προημιτελικό και τον ημιτελικό, δείχνοντας απίστευτη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα να φτάσει στην κορυφή. Παρότι χάνει τον τελικό με 2-1 σε σετ, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, η οποία του χάρισε το χρηματικό έπαθλο των 3.000 δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ