Ο συναρπαστικός Παναγιώτης Γκιώνης έγραψε ιστορία και πηγαίνει στο Παρίσι!

Ο συναρπαστικός Παναγιώτης Γκιώνης έγραψε ιστορία και πηγαίνει στο Παρίσι!

Μέλος της ελληνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι έγινε πανηγυρικά ο εντυπωσιακός Παναγιώτης Γκιώνης μετά από μόλις λίγες ώρες.

O 44χρονος πρωταθλητής πινγκ πονγκ πέτυχε κάτι εκπληκτικό κατακτώντας τη νίκη με 4-0 επί του Σλοβάκου Βανγκ στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά στο Σεράγεβο, εξασφαλίζοντας τη θέση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με αστείρευτη ψυχική δύναμη και τεράστιο ταλέντο, ο Γκιώνης επικράτησε με 12-10, 11-5, 11-8, 14-12 και συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του.

Ανήκοντας πλέον στον εκλεκτό κλώβο των Ελλήνων αθλητών με έξι συμμετοχές στην αίθουσα των Ολυμπιακών, ο Παναγιώτης Γκιώνης έβαλε το πρώτο βήμα το 2004 στην Αθήνα και τώρα ετοιμάζεται για το Παρίσι.

Οι υπόλοιποι τρεις αθλητές της Ελλάδας με έξι συμμετοχές είναι ο ιστιοπλόος Τάσος Μπουντούρης (1976-1980-1984-1988-1992-1996), η πρωταθλήτρια σκοποβολής Άγη Κασούμη και η τοξοβόλος Ευαγγελία Ψάρρα (2000-2004-2008-2012-2016-2020).

Οι δηλώσεις του

Ο Παναγιώτης Γκιώνης, φανερά συγκινημένος μετά την μεγαλειώδη πρόκριση, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αυτή ήταν η πιο δύσκολη πρόκριση στην καριέρα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω της ηλικίας μου και των τραυματισμών μου». Αμέσως μετά τον αγώνα, τυλίχθηκε με την ελληνική σημαία και δάκρυσε, δέχοντας τα συγχαρητήρια του προπονητή του, Κωνσταντίνου Βατσακλή.

Για να κατακτήσει την πρόκριση, ο Γκιώνης επιτέλεσε ένα απίστευτο σερί από επτά νίκες. Αναφέροντας: «Ήταν απαιτητικό το Προολυμπιακό τουρνουά με δύσκολους αντιπάλους, αλλά τα κατάφερα. Αυτή είναι η πιο συναισθηματική πρόκριση στην αθλητική μου πορεία και είμαι ευτυχισμένος».

Παρά τις ήττες στο παρελθόν από τον συγκεκριμένο αντίπαλο, στο σημαντικό παιχνίδι επέδειξε όλες τις δυνατότητές του κερδίζοντάς τον με 4-0. Έκλεψε τις εντυπώσεις δηλώνοντας: «Ήμουν εξαιρετικά συγκεντρωμένος, κάνοντας έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου».

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ