Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 2-1 σετ και αποκλείστηκε από το Paris Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 2-1 σετ και αποκλείστηκε από το Paris Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στο Παρίσι. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε από τον Βούλγαρο με 2-1 σετ (6-3, 6-7 [1], 7-6 [3]) στα ημιτελικά του Paris Masters και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε αργά στο παιχνίδι και ο Ντιμιτρόφ πήρε το πρώτο σετ με 6-3. Στο δεύτερο, όμως, ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και με εκπληκτική απόδοση στο tie-break ισοφάρισε σε 1-1 το ματς και το έστειλε σε τρίτο σετ. Εκεί ο Έλληνας τενίστας είχε ευκαιρίες για μπρέικ, αλλά δεν τις αξιοποίησε.

Οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν σε νέο tie-break, όπου αυτή τη φορά ο Ντιμιτρόφ ήταν αυτός που είχε τον πάνω χέρι και με 7-3 έκανε το 2-1 σε set. Ο Ντιμιτρόφ προκρίθηκε και περιμένει τον αντίπαλό του στον τελικό, που θα προκύψει από την αναμέτρηση Τζόκοβιτς-Ρούμπλεφ. Από την άλλη, ο Τσιτσιπάς αποχωρεί από το Παρίσι με εξαιρετικές εμφανίσεις αυτή την εβδομάδα που τον βοήθησαν να κατακτήσει την πρόκριση στα ATP Finals και να πάρει ρυθμό ενόψει των τελικών στο Τορίνο.

Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Στο πρώτο σετ ξεκίνησε αδύναμα και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ντιμιτρόφ. Ο Βούλγαρος τενίστας έκανε break στο δεύτερο game και πήρε μια πρόωρη προβάδισμα (3-0). Στη συνέχεια, ο Γκριγκόρ έφτασε στο 4-2 και, στο τέλος, με 6-3 κατέκτησε το πρώτο σετ. Το δεύτερο σετ ήταν αμείλικτο. Δεν υπήρξαν break. Οι δύο τενίστες κατάφεραν να κρατήσουν τα σερβίς τους και τελικά οδηγήθηκαν σε νέο tie-break, όπου ο Τσιτσιπάς ήταν κυρίαρχος και με 7-1 ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

Στο τρίτο game του τρίτου σετ, ο Τσιτσιπάς είχε τέσσερις ευκαιρίες για break, αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει. Οι δύο τενίστες, στη συνέχεια, κράτησαν τα σερβίς τους και κατέληξαν σε ένα ακόμη tie-break. Εκεί, ο Ντιμιτρόφ ήταν καλύτερος και με δύο γρήγορα mini-breaks έκανε το 5-0 και, στη συνέχεια, με 7-3 καθαρίζοντας το ματς και προκρίνοντας στον τελικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ