Ο Σίνερ καταρρίπτει την… κατάρα και κερδίζει τον τίτλο στο Πεκίνο (vid)

Ο Σίνερ καταρρίπτει την… κατάρα και κερδίζει τον τίτλο στο Πεκίνο (vid)

Ο Γιανίκ Σίνερ ολοκλήρωσε επιτυχώς την αγωνιστική εβδομάδα του στο Πεκίνο, κερδίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τον τρίτο τίτλο του για φέτος -και συνολικά τον ένατο- με ένα 7-6 (2), 7-6 (2) επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ σήμερα (4/10) στον τελικό του China Open.

Ο Σίνερ είχε χάσει από τον 27χρονο Ρώσο σε όλες τις προηγούμενες έξι συναντήσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των δύο φετινών τελικών στο Ρότερνταμ και το Μαϊάμι, αλλά ο Ιταλός κατάφερε να κλείσει το πρώτο σετ με ένα tie-break.

Οι δύο παίκτες έδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις στα χτυπήματα από τη βάση του γηπέδου και έπαιξαν σκληρά στα παιχνίδια του δεύτερου σετ, πριν ο 22χρονος Σίνερ ανακάμψει και να κερδίσει το tie-break για να κατακτήσει μια αξέχαστη νίκη στο Πεκίνο.

Ο Σίνερ θα γίνει ο δεύτερος Ιταλός παίκτης που θα μπει στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης ATP (από το 1973), όπως έκανε ο Αντριάνο Πανάτα τον Αύγουστο του 1976, όταν βρέθηκε στην 4η θέση.

Σε άλλα παιχνίδια, η Ίγκα Σβιόντεκ εξέπληξε την Μάγκντα Λινέτε με 6-1, 6-1 για να προκριθεί στα προημιτελικά του γυναικείου τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει είτε την Καρολίν Γκαρσιά είτε την Ανχελίνα Καλίνινα την Πέμπτη (5/10).

Η πρώην πρωταθλήτρια του French Open, Γέλενα Οσταπένκο, επικράτησε της Τσέσικα Πέγκουλα με 6-4, 6-2 και θα αντιμετωπίσει τη Λιουντμίλα Σαμσόνοβα, η οποία νίκησε τη Μάρτα Κόστιουκ με 6-4, 6-7 (4), 7-5, στον προημιτελικό αγώνα.

Η Έλενα Ριμπακίνα απέφυγε μια μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας την 16χρονη Ρωσίδα Μίρα Αντρέεβα με 2-6, 6-4, 6-1. Στη συνέχεια, θα αναμετρηθεί με την Αρίνα Σαμπαλένκα ή την Γιασμίν Παολίνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ