Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης μιλά για την πρόκριση του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Champions League

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης μιλά για την πρόκριση του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Champions League

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης συζήτησε για την εντυπωσιακή πρόκριση της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Champions League.

Ο διεθνής ακραίος των Κυπελλούχων Ευρώπης ανέφερε: «Η σεζόν θα είναι μεγάλη. Το μόνο που μπορούμε να διαβεβαιώσουμε είναι ότι θα αγωνιστούμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πάντα στην κορυφή».

-Πόσο δύσκολο είναι να παίξεις τόσο υψηλού επιπέδου παιχνίδια με ένα μεγάλο στόχο, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όπως αυτό των τριών ημερών που παίξατε τρεις δυνατές αναμετρήσεις και τις κερδίσατε;

«Ήταν ένα δύσκολο τριήμερο. Αγωνιστήκαμε με την πρωταθλήτρια της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και μία ουκρανική ομάδα. Αγωνιστήκαμε για μια θέση σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με δύο παιχνίδια σε ένα 24ωρο. Νομίζω ότι αυτό μόνο του είναι αρκετό. Ήταν ένα σκληρό τεστ και μπορεί να χαρακτηριστεί απάνθρωπο για τους αθλητές, τις ομάδες, για όλους. Πέρασαμε μέσα από αυτό το δύσκολο τεστ και δείξαμε το χαρακτήρα της ομάδας. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, αλλά δείξαμε το μέταλλό μας. Αποδείξαμε ότι δεν υποκύπτουμε σε κανένα και ότι είμαστε πάντα έτοιμοι. Ανέβασε να ακολουθάμε με το κεφάλι ψηλά».

-Πώς αισθανθήκατε με τη νίκη στο δεύτερο σετ κόντρα στην Αρκάντα Γκαλάτι που επισημαίνει την πρόκριση σας στο Champions League;

«Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή. Ήταν ένας προσωπικός και συλλογικός στόχος μας. Είναι ωραίο να βλέπεις τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στο επίπεδο που ανήκει, στους ομίλους του Champions League μαζί με τις κορυφαίες ομάδες. Είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί στους ομίλους, αλλά εμείς θα είμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

-Πόσο σημαντικό είναι για σας να συνεχίσετε τις επιτυχίες σας με τη συμμετοχή σας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την προηγούμενη σεζόν;

«Πέρυσι κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό τίτλο, κάτι που επιθυμούσαμε πολύ. Είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο με τη συμμετοχή μας στο Champions League. Παρατηρήσαμε σκληρή δουλειά και προσπάθεια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η πρόκρισή μας είναι η απόδειξη της προσπάθειάς μας και εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά».

-Πώς επηρεάζει ο κορμός της ομάδας την απόδοση σας;

«Είμαστε τυχεροί που η ομάδα μας διατηρεί στο μεγαλύτερο μέρος της τους ίδιους παίκτες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μια καλή ομάδα χαρακτηρίζεται από τη συνεργασία των παικτών και τον χρόνο που δουλεύουν μαζί. Πολλές ομάδες φέρνουν ταλαντούχους παίκτες, αλλά δεν καταφέρνουν να δημιουργήσουν ομάδα. Εμείς έχουμε χρόνο να γνωρίζουμε και τα θετικά και τα αρνητικά μας στοιχεία και αυτό είναι το δυνατό μας σημείο, με αυτό θα συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε».

-Γνώμη σας για τις ομάδες που θα αντιμετωπίσετε στη φάση των ομίλων;

«Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι κερδίσαμε όλους τους αντιπάλους και πήραμε την πρόκριση ως πρώτοι, κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα βήμα-βήμα και να συνεχίζουμε αγωνιστικό παιχνίδι με παιχνίδι. Θα βρεθούμε σε έναν δύσκολο όμιλο, αλλά είναι μια μοναδική ευκαιρία για μας να παρουσιαστούμε σε μεγάλο κοινό. Ως Ολυμπιακός, θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζει σε αυτήν την προσπάθεια».

-Ποια είναι η άποψή σας για τη φετινή σεζόν;

«Είμαστε στις αρχές της σεζόν και είμαστε πάντα προετοιμασμένοι και ετοιμοπόλεμοι. Η σεζόν θα είναι μεγάλη και πλούσια σε απαιτήσεις. Θα αντιμετωπίσουμε τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς διοργανώσεις. Θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και θα απολαύσουμε τις επιτυχίες. Επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο ζωής. Θα παλέψουμε για την κορυφή σε κάθε διοργάνωση και θα κάνουμε τα πάντα για να παίρνουμε πάντα τις νίκες. Η Ευρώπη είναι απαιτητική και δύσκολη, αλλά εμείς θα δώσουμε όλα μας ταυτόχρονα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ