Ο Ολυμπιακός ξεκινά τη σεζόν με το Champions League

Ο Ολυμπιακός ξεκινά τη σεζόν με το Champions League

Ο Ολυμπιακός θα αρχίσει την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 με έναν αγώνα στο πόλο. Το βράδυ, οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν την Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στον Πειραιά για τη φάση των «16» του Champions League.

Αν και πρέπει να προετοιμαστεί για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την πρώτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα μία από τις πιο σημαντικές και δύσκολες μάχες της διοργάνωσης των «16».

Η διοργάνωση έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι ομάδες να είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους, με τέσσερις ομάδες σε κάθεναν από αυτούς.

Ο Ολυμπιακός ανήκει στον ίδιο ομιλο με την Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, ενώ αντιμετωπίζει επίσης τις Προ Ρέκο (Πρωταθλήτρια Ευρώπης) και Ντιναμό Τιφλίδας.

Οι δηλώσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού, Ντίνου Γενηδουνιά:

«Πιστεύω ότι η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, ειδικά στα φιλικά με τη Μαρσέιγ, όπου βγάλαμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα και εντοπίσαμε τις αδυναμίες που πρέπει να βελτιώσουμε. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του Champions League. Η ομάδα έχει νέα πρόσωπα και νέο προπονητή, αλλά, όπως στις προηγούμενες χρονιές, έχει δημιουργηθεί για να φτάσει μέχρι το τέλος, που αυτή τη φορά είναι το Final-4. Φέτος είναι ένα πολύ μεγάλο ταξίδι, με μια μεγάλη διακοπή στη μέση, αλλά τα παιχνίδια που ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμα και πρέπει να τα προσεγγίσουμε ένα-ένα, γιατί κάθε βαθμός είναι πολύτιμος. Η ομάδα μας δεν έχει πετύχει τους στόχους της στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, και είμαι βέβαιος ότι όλοι στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και εμού, θέλουν να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία και τίποτα δεν αποκλείεται, ακόμη και να βρεθούμε στην κορυφή της Ευρώπης. Ο αγώνας με τη Γιουγκ μπορεί να είναι κρίσιμος για τη συνέχεια, με βάση το νέο σύστημα της διοργάνωσης, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου μας στο Παπαστράτειο. Ο κόσμος μας είναι η μεγαλύτερη μας δύναμη και θέλουμε να είναι μαζί μας, να μας ωθήσει στη νίκη».

Όσα είπε ο προπονητής των Πειραιωτών:

«Ο πρώτος αγώνας της σεζόν είναι ένας αγώνας για το Champions League. Η Γιουγκ είναι μια πολύ καλή ομάδα και ένας μεγάλος σύλλογος και είναι ο δυσκολότερος αγώνας των προκριματικών. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω στην ομάδα και μια νίκη θα μας δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της σεζόν. Οι αντιπάλους που έχουμε στον ομιλο είναι οι δυσκολότεροι και κάθε βαθμός είναι σημαντικός για εμάς».

Τα λόγια του Γιώργου Δερβίση:

«Ανυπομονούμε για την πρεμιέρα στην έδρα μας με τη Γιουγκ. Έχουμε κάνει μια καλή προετοιμασία και ανυπομονούμε να το δείξουμε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ είναι μία ιστορική και πάντα δύσκολη ομάδα. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι, μετά την καλή προετοιμασία που είχαμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε και να πάρουμε τους τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς, που θα μας βοηθήσουν στην έναρξη του Champions League».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ