Ο Ντούσκος έμεινε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου εκτός βάθρου

Ο Ντούσκος έμεινε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου εκτός βάθρου

Ο Στέφανος Ντούσκος σχεδόν πέτυχε το βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών/γυναικών που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι καθώς χάθηκε για μόλις 23 κλάσματα του δευτερολέπτου.

Ο Ντούσκος, που είναι κάτοχος χρυσού μεταλλίου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επιστρέφει στην Ελλάδα εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Με τον τίτλο αυτό να είναι χωρίς άγχος, μπορεί να επικεντρωθεί στην προετοιμασία του για να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια.

Το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του σκιφ ανδρών πήγε στον Τόμας Μάκιντος από τη Νέα Ζηλανδία με 6:40.33, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Φαν Ντορπ από την Ολλανδία με 6:39.26. Ο Γερμανός Όλιβερ Ζίντλερ υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του με χρόνο 6:38.08.

Οι τελικοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος επίσης τέθηκαν ως στόχος για τους αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο Ιούλιο.

Σε άλλη κατηγορία, οι Έλληνες κωπηλάτες Γιάννης Καλανδαρίδης και Θανάσης Παλαιοπάνος κατέκτησαν την πρώτη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ανδρών με χρόνο 6:16.75 και κατατάχθηκαν 19οι στην γενική κατάταξη της διοργάνωσης.

Η Ελληνική Ομάδα κατέληξε στην 4η θέση στο δίπλο σκιφ των γυναικών με το πλήρωμα των Μπούρμπου-Αναστασιάδου και στην 7η θέση στη δίκωπο με το πλήρωμα των Ντούσκου.

Επιπλέον, οι ελληνικές παρουσίες ήταν πολύ καλές και στα δύο διπλά ελαφριά σκιφ, με τους Φίτσιου-Κοντού να τερματίζουν 12οι και τους Γκαϊδατζής-Παπακωνσταντίνου 13οι. Και οι δύο αυτές καταταγές απέδειξαν ότι οι κωπηλάτες αυτοί έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν στο Παρίσι στις προολυμπιακές ρεγκάτες που ακολουθούν.

Γενικά, η ελληνική ομάδα καταλήγει με μεγάλη ικανοποίηση αφού απέκτησε σημαντικές εμπειρίες από τη διοργάνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ