Ο Νο.1 πρέπει να περάσει από το Αυστραλιανό Όπεν (βίντεο)

Ο Νο.1 πρέπει να περάσει από το Αυστραλιανό Όπεν (βίντεο)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Κάρλος Αλκαράθ θεωρούνται οι δύο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν. Ο νικητής θα καταλάβει επίσης την κορυφαία θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Ο Τζόκοβιτς νίκησε με δυσκολία τον αντίπαλό του και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά, ενώ ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Ρισάρ Γκασκέ με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ένα εντυπωσιακό buzzer beater ανέτρεψε την κατάσταση στον αγώνα των Μπακς με τον Αντετοκούνμπο να αντιμετωπίζει τον Βεζένκοφ.

Η μάχη για το Νο.1

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιδιώκει όχι μόνο την κατάκτηση του 11ου τίτλου του στο Αυστραλιανό Όπεν αλλά και τη διατήρηση της πρωτιάς στην κατάταξη της ATP. Παρόλο που έχει μικρή διαφορά βαθμών με τον Αλκαράθ, πρέπει να φτάσει τελικό ή να κατακτήσει τον τίτλο για να διατηρήσει τη θέση του.
<iframe title="Prizmic Wins EPIC Rally Against Djokovic! | Australian Open 2024″ src=”https://www.youtube.com/embed/GJAtF5I11bs?feature=oembed” width=”500″ height=”281″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Πώς θα παραμείνει στο Νο.1 ο Τζόκοβιτς:

1) Κέρδισε το Αυστραλιανό Όπεν
2) Φτάσει στον τελικό αν ο Αλκαράθ αποκλειστεί από τότε
3) Κάνει την ίδια ή καλύτερη πορεία από τον Αλκαράθ
4) Αν ο Αλκαράθ αποκλειστεί πριν από τα προημιτελικά

Για τον Αλκαράθ, για να γίνει Νο.1 πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στα προημιτελικά και να έχει καλύτερη πορεία από τον Τζόκοβιτς. Επίσης, μπορεί να ανέβει στην κορυφή αν φτάσει στον τελικό και ο Τζόκοβιτς δεν είναι εκεί, ή αν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και ο Τζόκοβιτς αποκλειστεί στους «8» ή νωρίτερα.

«Δεν ήμουν τόσο καλά τις τελευταίες μέρες»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανέφερε ότι δεν ένιωθε καλά τις τελευταίες μέρες και σκέφτεται να περιορίσει την προπόνησή του για να διατηρήσει τη φόρμα του. Οι δηλώσεις του προκαλούν ερωτηματικά σχετικά με την κατάσταση της φυσικής του κατάστασης και την προετοιμασία του για τη συνέχεια του τουρνουά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ