Ο Κάλε Ροβάνπερα νικητής στο Ράλι Ακρόπολις με «1-2» για την Toyota

Ο Κάλε Ροβάνπερα νικητής στο Ράλι Ακρόπολις με «1-2» για την Toyota

Ο Φινλανδός οδηγός Κάλε Ροβάνπερα πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο Ράλι Ακρόπολις. Κατάφερε να τερματίσει πρώτος στον αγώνα που διεξήχθη στην Ελλάδα και να προοδεύσει στην υπεράσπιση του τίτλου των οδηγών που κατέκτησε πέρυσι. Ο 22χρονος Ροβάνπερα, που είχε κερδίσει και το Ράλι Ακρόπολις το 2021, πήρε τη δεύτερη θέση ο Βρετανός Έλφιν Έβανς, ενώ τρίτος ήταν ο Ισπανός Ντάνι Σόρντο με Hyundai.

Ο Ροβάνπερα ξεκίνησε την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης με μεγάλο προβάδισμα και δεν είχε λόγο να πιέσει, καθώς ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ είχε αποχωρήσει την προηγούμενη νύχτα. Έτσι, ο Ροβάνπερα τερμάτισε όγδοος στην πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας, αφήνοντας την πρωτιά σε Έβανς. Ωστόσο, ο Ροβάνπερα κατάφερε να πιάσει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τον Σόρντο στην τρίτη.

Ο Φινλανδός οδηγός ήταν όγδοος και στο πρώτο πέρασμα της ειδικής διαδρομής «Γραμμένη», με τον Σόρντο να είναι ο γρηγορότερος. Ωστόσο, ο Ροβάνπερα μειώνει τη διαφορά από τον Έβανς και βρίσκεται μόλις 2,7 δευτερόλεπτα πίσω. Στην τελική ειδική, ο Ροβάνπερα καταφέρνει να πάρει τους πέντε επιπλέον βαθμούς της Power Stage.

Ο Έλληνας οδηγός Ιορδάνης Σερδερίδης με το Ford Puma Rally 1 Hybrid ήταν ο καλύτερος Έλληνας στο αγώνα, καταλαμβάνοντας την 23η θέση.

Το επόμενο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι το Ράλι Χιλής, που διεξάγεται από τις 28 Σεπτεμβρίου ως τις 1 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ