Ο 28ος τελικός του Τσιτσιπά, η μάχη για τον 11ο τίτλο και η επιστροφή στο Top-10 (vids)

Ο 28ος τελικός του Τσιτσιπά, η μάχη για τον 11ο τίτλο και η επιστροφή στο Top-10 (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πίσω. Ο Έλληνας τενίστας παίζει ξανά τένις σε υψηλό επίπεδο μετά από αρκετό καιρό, δείχνοντας τον τενίστα που θαυμάσαμε στα προηγούμενα χρόνια, όταν βρισκόταν στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης ATP. Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, απέκλεισε τον Γιάνικ Σίνερ με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-4) και προκρίθηκε στον τελικό του Monte Carlo, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ (14/4, 16:00), ο οποίος επίσης απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ (6-4, 1-6, 6-4).

Ο Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα με τον Ιταλό (Νο.2 στον κόσμο) και με σωστές επιλογές κατάφερε να νικήσει τον πιο φορμαρισμένο τενίστα στον κόσμο, ο οποίος ήταν 25-1 σετ το 2024. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα του Σίνερ φέτος, με τις υπόλοιπες νίκες στο Australian Open, στο τουρνουά του Ρότερνταμ και στο Miami Open. Η μοναδική του ήττα ήταν από τον Κάρλος Αλκαράζ στα ημιτελικά του Indian Wells.

Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να νικήσει τον Ιταλό και να προκριθεί στον τελικό του πρώτου χωμάτινου Masters της χρονιάς, όπου θα αγωνιστεί για τον τρίτο του τίτλο στο Monte Carlo, μετά τις νίκες του το 2021 και το 2022, όπου νίκησε τους Rublev (2-0) και Davydenko Fokino (2-0) αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ