Νόβακ Τζόκοβιτς: «Όταν χάνεις με τη χώρα σου η ήττα είναι ακόμα πιο πικρή» (pic)

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Όταν χάνεις με τη χώρα σου η ήττα είναι ακόμα πιο πικρή» (pic)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Σερβία αντιμετώπισαν αποτυχία στην προσπάθειά τους να προκριθούν στον τελικό του φετινού Davis Cup, αφού ηττήθηκαν από την Ιταλία με σκορ 2-1.

Η Ιταλία κατάφερε να προκριθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Davis Cup, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα να διεκδικήσει το δεύτερο τρόπαιο της, μετά το 1976. Η Αυστραλία θα είναι η αντίπαλή της στον τελικό, μετά τη νίκη της επί της Φιλανδίας με σκορ 2-0.

Ολυμπιακός: Το πλάνο για Φράιμπουργκ, ο Αλεξανδρόπουλος και το 4-3-3

Ο Τζόκοβιτς, παρά την ήττα του στο μονό αγώνα από τον Σίνερ με σκορ 2-1, καθώς και την ήττα του στο διπλό αγώνα με τον συμπατριώτη του Μπολέλι από τα συγκροτήματα των Σίνερ και Σονένγκο, ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό της Σερβίας, ενώ παράλληλα εξέφρασε τα συναισθήματά του στη συνέντευξη τύπου.

Αναλυτικά, τα λόγια του Τζόκοβιτς:

«Συγχαρητήρια στην Ιταλία για την πρόκρισή της στον τελικό. Αξίζουν το καλό αποτέλεσμα. Παίξανε καλά, ιδίως ο Γιάνικ στο μονό, αλλά και στο διπλό. Δεν χάνανε πολλές μπάλες σε όλο το παιχνίδι. Για μένα είναι μεγάλη απογοήτευση.

Αναλαμβάνω την ευθύνη. Είχα τρία match points και ήμουν τόσο κοντά στο να κερδίσω. Είναι άδικο, πραγματικά. Έτσι είναι στον αθλητισμό. Όταν χάνεις για τη χώρα σου, το συναίσθημα είναι ακόμα πιο πικρό», δήλωσε ο Σέρβος τενίστας.

Αργότερα, αρνήθηκε να αναζητήσει δικαιολογίες, λέγοντας: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό γιατί θα ακούστει σαν δικαιολογία. Ήταν σίγουρα μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Προσπαθούσα να ενθαρρύνω τον εαυτό μου για αυτήν την εβδομάδα.

Ολόκληρη τη σεζόν, σκεφτόμουν αυτήν την εβδομάδα με την ομάδα του Davis Cup. Προσπάθησα να συνεισφέρω. Τα κατάφερα στον πρώτο αγώνα. Σήμερα, δεν ήταν γραφτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ