Νικ Κύργιος: Η ευγνωμοσύνη προς τον Άντι Μάρεϊ για την υποστήριξή του

Νικ Κύργιος: Η ευγνωμοσύνη προς τον Άντι Μάρεϊ για την υποστήριξή του

Ο αθλητής του τένις Νικ Κύργιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον συνάδελφό του Άντι Μάρεϊ, αναφερόμενος σε μια περίοδο όπου βρισκόταν σε ψυχολογική ανάγκη. Σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε την Παρασκευή, ανέφερε πως ο Μάρεϊ ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε τα σημάδια της δυσκολίας που αντιμετώπιζε, προσφέροντας του υποστήριξη παρά την αναγνώριση του σε παγκόσμιο επίπεδο ως αθλητή τένις.

Ο Κύργιος, που κατατάσσονταν παλιότερα στους 13 κορυφαίους παίκτες του παγκόσμιου πρωταθλήματος, δήλωσε: “Ο Άντι ήταν πάντα μια σημαντική υποστήριξη για μένα”, στην εκπομπή TalkTV με τον παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν.

Συνέχισε λέγοντας πως “είδε τα προσόντα μου και με καλύπτησε με την προστασία του. Αργότερα στην καριέρα μου, κατανόησε πολλά για την προσωπικότητά μου, όπως την απομόνωση μου και την αδυναμία μου να διαχειριστώ τον εαυτό μου, αλλά ήταν πάντα εκεί για να με φροντίζει και να με στηρίζει”.

Ο 28χρονος Αυστραλός τενίστας, ο οποίος αγωνίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι το 2023, έχει δημόσια μιλήσει για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ αποκάλυψε σε ντοκιμαντέρ του Netflix πως υποβλήθηκε σε ημέρες νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική μετά την ήττα του στο Wimbledon το 2019.

Στη συνέντευξη, ο Κύργιος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον Μάρεϊ λέγοντας: “Ο Μάρεϊ εντόπισε τα σημάδια της αυτοκαταστροφής μου. Τα είδε και μου είπε: ‘Τι έχεις στο χέρι σου;’. Ήταν πολύ δύσκολο τότε. Ήμουν στα αποδυτήρια και οι άνθρωποι μπορούσαν να δουν τις επιπτώσεις των αυτοτραυματισμών μου […] Πρέπει να είχαν σκεφτεί ‘Wow, αυτός ο τύπος βρίσκεται στη μέση μιας… ψυχικής καταιγίδας και προσπαθεί ακόμη να παίξει’.”

Ο Άντι Μάρεϊ προσπάθησε να του δώσει συμβουλές, αλλά τότε ο Κύργιος δεν ήταν διατεθειμένος να τον ακούσει. Ωστόσο, ο Κύργιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μάρεϊ λέγοντας: “Προφανώς, είμαι πολύ ευγνώμων. Τον ευχαριστώ για όλα”.

Η μητέρα του Κύργιου είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο Μάρεϊ είχε αντιληφθεί τα σημάδια της αυτοκαταστροφής του γιου της πριν από εκείνη. Ο Κύργιος, που πλέον δεν βρίσκεται στην κατάταξη της ATP, αναφέρθηκε στην εμπειρία του ακόμη και όταν κερδίζει στο Tour.

“Πέρασα ενάμιση μέ δύο χρόνια κάνοντας κακό στον εαυτό μου. Ήταν αρκετά ανατριχιαστικό… Κέρδιζα τουρνουά στο επαγγελματικό τένις πίνοντας κάθε βράδυ, αυτοτραυματιζόμουν, έκαιγα το χέρι μου για ευχαρίστηση. Έτσι, αναπτύχθηκε ένας εθισμός στον πόνο. Μίσησα τον εαυτό μου. Μίσησα να ξυπνάω και να είμαι ο Νικ Κύργιος”, είπε.

Αφότου αποκάλυψε δημόσια τα προβλήματα ψυχικής υγείας του, ο Κύργιος έχει βρεθεί σε επαφή με άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων. Όπως δήλωσε, αυτή η εμπειρία αποτελεί το “πιο δυνατό πράγμα” που έχει κάνει στην καριέρα του.

“Κάνει πραγματική διαφορά και είμαι αληθινά περήφανος γι’ αυτό”, δήλωσε ο φιναλίστ του περυσινού Wimbledon.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ