Μπαχ: «Οι αθλητές θα έχουν άνετο ύπνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024»

Μπαχ: «Οι αθλητές θα έχουν άνετο ύπνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024»

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες του Ιουλίου στο Παρίσι που φτάνουν μέχρι και τους 40 βαθμούς, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, πιστεύει ότι οι αθλητές θα έχουν άνετο ύπνο στα μη κλιματιζόμενα καταλύματά τους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου έτους.

Ο Μπαχ δήλωσε ότι η οργανωτική επιτροπή έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και έχει λάβει μέτρα για να μειώσει τη θερμοκρασία κατά 6 βαθμούς περίπου σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία της περιοχής.

Αν και το Παρίσι έχει αντιμετωπίσει ζεστά καλοκαίρια τα τελευταία χρόνια, ο Μπαχ ανέφερε ότι η οργανωτική επιτροπή έχει αποκομίσει εμπειρία από τους Αγώνες του Τόκιο το 2021, και υποστήριξε ότι οι αθλητές θα έχουν άνετες συνθήκες διαβίωσης και αγώνων.

Αν και το Ολυμπιακό Χωριό των Αθλητών στο Παρίσι δεν θα έχει κλιματισμό, οι διοργανωτές έχουν λάβει μέτρα για να διατηρηθεί αποδεκτή θερμοκρασία εσωτερικά με τη μόνωση των κτιρίων και τη χρήση ανεμιστήρων. Επιπλέον, επιλέχθηκαν ανακυκλώσιμα κουφώματα από χαρτόνι για να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα των Αγώνων.

Ο Μπαχ εξέφρασε βεβαιότητα ότι οι αθλητές θα έχουν ικανοποιητικό ύπνο στα κρεβάτια των καταλυμάτων και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι πολύ χαρούμενοι με τις συνθήκες διαβίωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ