Μίλτος Τεντόγλου: Η Πεποίθηση και το Πάθος του Αθλητή – Η Οικογένειά του Υπερήφανη για τα Επιτεύγματά του

Μίλτος Τεντόγλου: Η Πεποίθηση και το Πάθος του Αθλητή – Η Οικογένειά του Υπερήφανη για τα Επιτεύγματά του

Ο Μίλτος Τεντόγλου εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Στον αγωνιστικό τελικό στη Γλασκώβη, προστατεύοντας τον τίτλο του, έκανε αλμα στα 8,22μ. κατακτώντας το 10ο του μετάλλιο ακόμη πριν συμπληρώσει τα 26 του χρόνια.

Στα Γρεβενά, τη γενέτειρά του, υπήρξε εκτός εαυτού χθες μετά τη μεγάλη νίκη του, και η χαρά ήταν ανείπωτη.

Όλοι εξυμνούν τον Μίλτο, τον δικό τους Μίλτο, που γεμίζει υπερηφάνεια τόσο τη χώρα όσο και τους φίλους με τα μεγαλεία που επιτυγχάνει.

«Έχει Μια Πολύ Ξεχωριστή Ταπείνωση»

Η οικογένεια του “βασιλιά” των αλμάτων εκφράζει την υπερηφάνειά της για κάθε κατόρθωμά του και τον χαρακτηρίζει ως ένα παιδί με ιδιαίτερη ταπείνωση.

«Κάθε μετάλλιο που κερδίζει ο Μίλτος μας γεμίζει υπερηφάνεια. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είμαστε περήφανοι. Με τα επιτεύγματά του, αισθανόμαστε μόνο υπερηφάνεια», δηλώνει στο MEGA ο θείος του χρυσού Ολυμπιονίκη.

Ρωτώντας τον για τον χαρακτήρα του Μίλτου, αναφέρει πως «δεν του αρέσει η προβολή. Έχει μια ιδιαίτερη ταπείνωση που τον βοηθά στην πορεία του».

«Δεν φανταζόταν ότι θα φτάσει τόσο ψηλά όταν ξεκίνησε. Αλλά είχε πάθος. Και όταν έχεις πάθος και αγάπη για αυτό που κάνεις, φτάνεις όπου θέλεις», συμπληρώνει.

Επιπλέον, αποκαλύπτει πως κάθε φορά που ο Μίλτος Τεντόγλου επιστρέφει στα Γρεβενά μετά την κατάκτηση μεταλλίου, «δεν το προβάλει. Είναι ευτυχισμένος βέβαια, αλλά δεν θέλει να επιδειχθεί».

Και προσθέτει: «Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Δεν αντιμετωπίζει τον κόσμο σαν πρωταθλητής. Έχει μια πολύ ξεχωριστή ταπείνωση. Θα διατρέχει τον κόσμο χωρίς να αντιληφθεί κανείς ότι είναι πρωταθλητής, εκτός αν τον γνωρίζεις».

Τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και ο προπονητής του έχουν επισημάνει τις δύσκολες συνθήκες στο γήπεδο όπου προπονούνται, με τον θείο του να σχολιάζει: «Κάτω από τέτοιες συνθήκες επιτυγχάνει τόσα και φέρνει την Ελλάδα σε τόσο υψηλά επίπεδα. Σκέψου τι θα μπορούσε να κάνει με καλύτερες συνθήκες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ