Λάμψη και οικογενειακή ατμόσφαιρα στην τελετή βραβεύσεων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Λάμψη και οικογενειακή ατμόσφαιρα στην τελετή βραβεύσεων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Με την καλύτερη παρέα και χαρά, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης υποδέχτηκε επίσημα, χτες Δευτέρα 22/01, το νέο έτος στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Πραγματοποίησε την ετήσια τελετή βραβεύσεων και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Αθλητές, προπονητές, παράγοντες και διαιτητές, και αντιπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης συνέβαλαν στη λάμψη της γιορτής, ενώ τιμήθηκαν πρωταθλητές και πρόσωπα που ξεχώρισαν για ιδιαίτερους λόγους. Η τελετή βραβεύσεων μεταδόθηκε ζωντανά στο κανάλι gre78 στο youtube, το λινκ του live streaming είναι εδώ.

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ, Κώστας Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στις επιτυχίες του περασμένου έτους και εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον.

Στο κλίμα αυτής της ατμόσφαιρας αναφέρθηκε και η γενική γραμματέας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη, καθώς και ο διευθυντής μάρκετινγκ Νίκος Γραμμένος, ενώ οι παρευρισκόμενοι απέτισαν φόρο τιμής και στους απωλεσίες που είχαν το προηγούμενο έτος.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης, μίλησε συγκινημένος για τη σημασία της υποστήριξης των μη δημοφιλών αθλημάτων και τη δέσμευσή του στο άθλημα.

Στην εκδήλωση των βραβείων παρευρέθηκαν πολλά σημαντικά πρόσωπα, όπως ο δήμαρχος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, και πολλοί άλλοι. Τα βραβεία ξεκίνησαν με την εθνική ομάδα ανδρών, η οποία κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια. Στη συνέχεια, βραβεύτηκε ο δήμος Ορεστιάδας για την επιτυχημένη διοργάνωση του Βαλκανικού πρωταθλήματος νέων. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις του Ολυμπιακού και των Σάρισες Φλώρινας για τις επιτυχίες τους. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση της πρώην πρωταθλήτριας Ελλάδας Μαρίας Χριστοφοράκη για τη σπουδαία εξέλιξή της ως προπονήτρια. Τέλος, τιμήθηκαν και άλλοι αθλητές και προπονητές για την αγωνιστική τους προσφορά και τη συμβολή τους στο άθλημα. Η τελετή μάς χάρισε συγκινητικές στιγμές και μας υπενθύμισε την αξία του αθλητισμού.“`html
Giorti 2024 plaketa se Olympiako gia Europe Trophy

Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΑΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ…

Νεότερη πτυχιούχος και παράλληλα αθλήτρια η Έλενα Σοφρά ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως οδοντίατρος. Η πρώην διεθνής στις μικρές ηλικίες βραβεύτηκε γι’ αυτό από την ομοσπονδία και βεβαίως πήρε το βραβείο από τον οδοντίατρο και κορυφαίο Έλληνα αθλητή Παναγιώτη Γκιώνη. «Πολύ δύσκολα συνδυάζονται αθλητισμός και σπουδές, αλλά με επιμονή και σωστή προσπάθεια όλα γίνονται», επισήμανε αμέσως μετά η Σοφρά. Ζητήθηκε μικρός χαιρετισμός κι από τον Γκιώνη ο οποίος αποκάλυψε και μία σκέψη του: «Είμαστε στην πολύ σημαντική και δύσκολη ολυμπιακή χρονιά. Μετά από τους τραυματισμούς που πέρασα, βρίσκομαι σε καλό δρόμο για την πρόκριση και θέλω πολύ να καταφέρω την 6η ολυμπιακή συμμετοχή. Ίσως αν προκριθώ να ολοκληρώσω και την παρουσία μου στην εθνική ομάδα και να δώσω χώρο στους νεότερους».

Στις ειδικές βραβεύσεις και ο δήμος Σαλαμίνας για το εξαιρετικό Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, που οργάνωσε πέρσι. «Ήταν πράγματι μία πετυχημένη διοργάνωση, αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και οφείλεται σε όλους τους συνεργάτες μου. Περισσότερο όμως, οφείλεται στην παλιά μου συμμαθήτρια Ξένια Στάθη, που έτρεξε ασταμάτητα για να ρυθμίσει τα πάντα», τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος.

Για την πολυετή και μεγάλη προσφορά του στο άθλημα βραβεύτηκε και ο Γιάννης Βλοτινός, ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων στο απλό ανδρών με 14. Ο σπουδαίος διεθνής αθλητής δεν ήταν παρών και τα βραβείο του παρέλαβε ο προπονητής της ΑΕΚ Κώστας Μαδέσης.

Βραβείο για το φερ πλέι της χρονιάς πήρε η Χρυσαυγή Τσιλοπούλου. Η αθλήτρια του ΠΚΔ Ταύρου είχε υποδείξει «σόρι» (τυχερό πόντο), με το οποίο κρίθηκε σε βάρος της ο ημιτελικός των κορασίδων απέναντι στη Στέλλα Μαυροματάκη στο αναπτυξιακό όπεν της Πάτρας. Η αντίπαλος είχε ματς μπολ στο 5ο σετ με 10-9. Στην επίθεσή της το μπαλάκι βρήκε ίσα-ίσα στο τραπέζι. Δεν το είδα… Το άκουσα… Το είπα αμέσως στον διαιτητή κι αν γύριζε ο χρόνος πίσω πάλι το ίδιο θα έκανα», είπε με έμφαση η αθλήτρια για να δεχτεί το παρατεταμένο χειροκρότημα.

Οι παρουσιαστές ολοκλήρωσαν με λίγα λόγια για τη νέα ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, για παράλληλες κοινωνικές δράσεις που έλαβαν χώρα, για παιδική γιορτή στη Θεσσαλονίκη με τεράστια προσέλευση (Kids Fan Festival), αλλά και ΓΙΑ τη δημιουργία κάποιων ιδιαίτερων μπρελόκ. Ο Νίκος Γραμμένος τόνισε ότι στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιήθηκε το υλικό από κατεστραμμένα μπαλάκια πινγκ πονγκ, που στο πνεύμα της ανακύκλωσης είχαν προσφέρει περισσότερα από 30 σωματεία και φτιάχτηκαν-τυπώθηκαν ρακετούλες μπρελόκ. Συμβολικά μάλιστα, τα δύο πρώτα μπρελόκ απ’ όσα είχε μαζί του τα χάρισε στον Μανώλη Κολυμπάδη και τον Κώστα Παπαγεωργίου και μετά πρόσφερε σε όλους τους παριστάμενους. Η Ξένια Στάθη δε, προανήγγειλε ότι στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στη Σαλαμίνα τα κύπελλα, που θα δοθούν στους νικητές, θα είναι από πλήρως ανακυκλωμένα πλαστικά μπαλάκια. Τέλος, ύστερα από προτροπή των παρουσιαστών έγινε μία κίνηση-έκπληξη με θερμό χειροκρότημα προς τον Γιώργο Νιφλή, τον υπεύθυνο στη WEB TV του αθλήματος, «έναν άνθρωπο που είναι πάντα δίπλα μας όποτε χρειάζεται και εργάζεται ακατάπαυστα».

Στο τελευταίο κομμάτι της εκδήλωσης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μαζεύτηκαν στην εξέδρα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Τα κομμάτια έκρυβαν δύο φλουριά, τα οποία αντιστοιχούσαν σε voucher  του συνεργαζόμενου με την ομοσπονδία πρακτορείου Heraklio Travel. Ο κόσμος απόλαυσε στη συνέχεια και μικρό μπουφέ.

“`

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ