Κουβανοί αθλητές ζήτησαν άσυλο από την Χιλή

Κουβανοί αθλητές ζήτησαν άσυλο από την Χιλή

Οκτώ αθλητές από την Κούβα, που συμμετείχαν στους Παναμερικανικούς Αγώνες στο Σαντιάγο, αποφάσισαν να ζητήσουν άσυλο ή καθεστώς πρόσφυγα στην Χιλή, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους και τις τοπικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, έξι γυναίκες και ένας άνδρας από τους αθλητές αποφάσισαν να ζητήσουν καταφύγιο ή άσυλο, μετά τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Από αυτούς, έξι ανήκουν στην ομάδα χόκεϊ επί χόρτου και ένας είναι δρομέας 400 μέτρων με εμπόδια, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Αργότερα, ένας ακόμα αθλητής προστέθηκε σε αυτούς που ζήτησαν άσυλο.

Οι αθλητές διαμένουν προσωρινά σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Χιλής, ενώ ο δικηγόρος τους εξήγησε ότι η πρόθεσή τους είναι να παραμείνουν στη χώρα.

Η Κούβα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια, με αυξημένη μετανάστευση αθλητών, συμπεριλαμβανομένων Ολυμπιονικών ή παγκόσμιων πρωταθλητών. Τα γεγονότα αυτά αφήνουν επίσης ανεπίλυτα προβλήματα στον αθλητισμό υψηλού επιπέδου της χώρας τους.

Οι Παναμερικανικοί Αγώνες πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια στην αμερικανική ήπειρο, με συμμετοχή αθλητών από πολλές χώρες. Η Κούβα κατέλαβε την 5η θέση στον πίνακα μεταλλίων σε αυτούς τους αγώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ