Κάρλος Σάινθ: «Είχα πάντα τον έλεγχο, τώρα πετάω στα σύννεφα»

Κάρλος Σάινθ: «Είχα πάντα τον έλεγχο, τώρα πετάω στα σύννεφα»

Ο Κάρλος Σάινθ κατάφερε να υπερασπιστεί την pole position που κατέκτησε, κερδίζοντας έτσι τον μεγάλο αγώνα του Grand Prix στη Σιγκαπούρη.

Ο Ισπανός πιλότος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πρώτη θέση, δηλώνοντας ότι αισθάνεται ενθουσιασμένος και ευτυχισμένος, καθώς αναφέρθηκε στον έλεγχο που διατήρησε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι δηλώσεις του Κάρλος Σάινθ:

Σχετικά με την πρόοδό του μετά την καλοκαιρινή διακοπή: «Ήταν σημαντικό να γνωρίζουμε τα όρια μας σχετικά με τη φθορά των ελαστικών και να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση ώστε να φτάσουμε στο σημείο που επιθυμούσαμε. Είχαμε την αναγκαία πρόοδο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το αυτοκίνητο ασφαλείας μας ανάγκασε να κάνουμε την πρώτη επίσκεψη στο pit stop νωρίτερα από ό,τι είχαμε προγραμματίσει. Προβλέπαμε ένα μεγάλο στίντ με τα ελαστικά με σκληρή γόμα. Έπρεπε να καθυστερήσουμε τον Λιούις Χάμιλτον ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να μας προσπεράσει με το αυτοκίνητο ασφαλείας ή με ελαστικά μεσαίας γόμας. Ο αγώνας στο τέλος ήταν αρκετά δύσκολος, αλλά κατάφερα να φέρω τον Λάντο Νόρις στο πεδίο της επιρροής του DRS και να πάρω την πρώτη θέση».

Σχετικά με το αν ένιωσε πίεση από τους αντιπάλους: «Είχα συνεχώς τον έλεγχο του αγώνα, είχα τον ρυθμό να κάνω ό,τι ήθελα. Δεν θα πω ψέματα, όταν είσαι υπό πίεση, μπορεί να κάνεις ένα λάθος. Ωστόσο, ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να διαχειριστώ τον αγώνα μου. Την αίσθηση αυτή που νιώθω τώρα είναι η καλύτερη, είναι σαν να πετώ στα σύννεφα».

Σχετικά με τα συναισθήματά του: «Είναι απίστευτο το συναίσθημα, όπως και το σύνολο αυτού του τριημέρου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στη Ferrari, γιατί καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να αλλάξουν την κατάσταση και να κερδίσουν αγώνες μέσα στη σεζόν μετά από μια δύσκολη αρχή. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν αυτό το τριήμερο και κέρδισαν τον αγώνα. Έκαναν ό,τι χρειαζόταν και το έκαναν τέλεια. Φέραμε την πρώτη θέση, για την οποία είμαι βέβαιος ότι όλη η Ιταλία και η Ferrari είναι περήφανη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ