Κάκαρης: «Αν οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι ας κέρδιζαν, όλα για το χρυσό»

Κάκαρης: «Αν οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι ας κέρδιζαν, όλα για το χρυσό»

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε τη Σερβία με 13-7 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κερδίζοντας έτσι το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι διεθνείς παίκτες είναι χαρούμενοι αλλά εστιάζουν στον στόχο του χρυσού μεταλλίου.

Η «δίχως λόγια» νίκη του Ολυμπιακού στο Ibrox

Ο αρχηγός της Εθνικής, Γιάννης Φουντούλης, δήλωσε: «Γράφουμε ιστορία για ακόμα μία φορά. Είμαστε πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, αλλά δεν μας φτάνει αυτό. Θέλουμε να ανέβουμε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Πρέπει να ανασυνταχθούμε, γιατί έχουμε τον τελικό. Θέλουμε να ακούσουμε τον εθνικό μας ύμνο μετά το τέλος του αγώνα».

Όταν ρωτήθηκε για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, τόνισε: «Αυτό το παιχνίδι το βλέπουμε ως ένα ματς που μας δίνει μετάλλιο. Δεν σκεφτόμαστε τι έπεται. Είναι σημαντικό ότι προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

Έχουμε δουλέψει σκληρά για αυτήν την διοργάνωση. Προχωράμε μέρα προς μέρα. Θα έρθει η ώρα των Ολυμπιακών. Είμαστε εδώ για την κορυφή. Χρειαζόμαστε συγκέντρωση και αποφασιστικότητα».

Ο Κώστας Κάκαρης πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ήμασταν ιδανικά προετοιμασμένοι για τον αγώνα. Το πιστεύαμε όλοι. Θέλαμε να κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Αυτός ήταν ο λόγος που είχαμε μια τόσο καλή εμφάνιση. Ήμασταν έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και αν οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι, θα το αξίζανε. Όλα αυτά τα κάνουμε για το χρυσό. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στον τελικό».

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής, Μάνος Ζερδεβάς, είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι που περιμέναμε πολύ. Δεν ήρθαμε εδώ μόνο για να συμμετάσχουμε, αλλά για να κερδίσουμε μετάλλιο, καλύτερα το χρυσό. Πανηγυρίζουμε, αλλά έχουμε το μυαλό μας στον τελικό.

Γνωρίζαμε τους Σέρβους από προηγούμενες φορές που τους αντιμετωπίσαμε φέτος. Είχαμε μελετήσει πολύ καλά τα προτερήματα και τα αδύνατα σημεία τους, προσαρμοστήκαμε σε αυτά και έκαναν ένα καλό παιχνίδι, κάτι που φαίνεται και από το σκορ.

Αυτά τα παιχνίδια χτίζονται φάση-φάση. Βρήκαμε τρόπο να πάρουμε προβάδισμα από το δεύτερο δεκάλεπτο. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας και γι’ αυτό νικήσαμε εύκολα.

Προσωπικά, απολαμβάνω κάθε στιγμή σε αυτόν τον αθλητισμό. Μου έχει δώσει πολλές συγκινήσεις και ανυπομονώ για το μέλλον. Όποιο και να είναι το τελικό αποτέλεσμα, ελπίζω να είμαστε οι νικητές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ