Ιστορική νίκη για τον Αλιμο! Κερδίζει με 14-10 την Ντουναουιβάρος

Ιστορική νίκη για τον Αλιμο! Κερδίζει με 14-10 την Ντουναουιβάρος

Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Αλίμου έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο Champions League. Με απίστευτη απόδοση, η ομάδα του Πάνου Βέργου επικράτησε με 14-10 της ουγγρικής Ντουναουιβάρος στο κολυμβητήριο Χαλανδρίου, σε αγώνα για τον Β΄ ομίλο. Με αυτήν τη νίκη, αποδείχθηκε ότι δικαίως βρίσκεται ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, μόλις 2,5 χρόνια μετά το πρώτο της παιχνίδι.

Μαζί με τις άλλες ελληνικές ομάδες, ο Αλιμος ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, καθώς όλες κατέκτησαν τη νίκη στους αγώνες τους.

Οι φιλοξενούμενες άνοιξαν το σκορ με την καλύτερη παίκτριά τους, Κριστίνα Γκάρντα, αλλά ο Αλιμος κατάφερε να κρατήσει απαράβατη την εστία του για 12,5 λεπτά και με σερί 4-0 πήρε το προβάδισμα στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, η ουγγρική ομάδα πέτυχε δύο γκολ με τη Γκάρντα, μειώνοντας το σκορ σε 4-3 πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ωστόσο, οι “μελανόλευκες” διατήρησαν το προβάδισμα και κατάφεραν να μεγαλώσουν τη διαφορά στους πόντους. Με γκολ της Τίνας Κοντογιάννη, η ομάδα αύξησε τη διαφορά σε +4 (11-7) 5 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του παιχνιδιού. Η ουγγρική ομάδα μείωσε προσωρινά σε 11-9, αλλά δύο γκολ από την Ηρώ Καρυπίδου και τη Νεφέλη Χαλδαίου “κλείδωσαν” το τελικό αποτέλεσμα.

Στον επόμενο αγώνα (21/10), ο Αλιμος θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ, στο γήπεδό της. Η Σαμπαντέλ επίσης επικράτησε με ευκολία της Μιλούζ με 18-10.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-2, 4-3, 6-4

Διαιτητές: Νικολόζι (Ιταλία), Κόντεκ (Κροατία)
Οι συνθέσεις:
ΑΛΙΜΟΣ (Πάνος Βέργος): Τζούρκα, Μέγκενς 2, Κοβάτσεβιτς, Ρακιντζή, Μελ. Καρυπίδου, Χαλδαίου 1, Ασημάκη 1, Ηρώ Καρυπίδου 5, Κούλχαας 2, Μαργ. Μπιτσάκου, Τσιμάρα, Κοντογιάννη 3, Αρχοντάκη
ΝΤΟΥΝΑΟΥΙΒΑΡΟΣ (Λάγιος Βαντ): Μάτσκο, Γιονκλ 2, Ντόμπι 1, Χόρβατ 1, Μαϊέ, Σάμπο 1, Γκάρντα 4, Ντ. Κάρντος, Σομογκιβάρι, Παλ 1, Λόβας, Αϊκελ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ