Η σημαντική αναμέτρηση της Ελλάδας στο Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς αντιμέτωπος με τον Τζόκοβιτς (βίντεο)

Η σημαντική αναμέτρηση της Ελλάδας στο Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς αντιμέτωπος με τον Τζόκοβιτς (βίντεο)

Η κλήρωση του Davis Cup φέρνει την Εθνική ομάδα του τένις αντιμέτωπη με την Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο αγώνας που θα διεξαχθεί είτε το διήμερο 13-14 Σεπτεμβρίου είτε το 14-15 Σεπτεμβρίου, θα κρίνει την πρόκριση στο World Group I του Davis Cup και θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία. Η Σερβία βρέθηκε στο World Group I μετά την ήττα της από τη Σλοβακία περασμένη εβδομάδα. Αυτό θα είναι ένας δύσκολος αγώνας για την Ελλάδα, με τη Σερβία να βρίσκεται στην πρώτη θέση του ταμπλό και στην πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του Davis Cup. Εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς συμμετάσχει, θα είναι πραγματικά δύσκολο για την Ελλάδα να κερδίσει.

Τζόκοβιτς εναντίον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς 13 φορές, με τον Σέρβο να προηγείται με 11-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν ήταν στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν του 2023, όπου επικράτησε ο Σέρβος με 6-3, 7-6, 7-6.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει να κερδίσει τον Τζόκοβιτς από τον Οκτώβριο του 2019, όταν τον επικράτησε στη Σανγκάη με 6-3, 7-5, 6-3. Από τότε, ο Έλληνας έχει ηττηθεί 10 συνεχόμενες φορές από τον Νόβακ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

World Group I:

ΣΕΡΒΙΑ [1] – ΕΛΛΑΔΑ
ΚΡΟΑΤΙΑ [2] – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ [3] – ΙΝΔΙΑ
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ [4] – ΔΑΝΙΑ
ΠΟΛΩΝΙΑ – ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ [5]
ΕΛΒΕΤΙΑ [6] – ΠΕΡΟΥ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ [7]
ΝΟΡΒΗΓΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ [8]
ΑΥΣΤΡΙΑ [9] – ΤΟΥΡΚΙΑ
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΤΑΪΠΕΪ – ΒΟΣΝΙΑ & ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ [10]
ΙΣΡΑΗΛ [11] – ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΙΑΠΩΝΙΑ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ [12]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ