Η Ρωσία κατηγορεί τον Μπαχ για συνωμοσία για τον αποκλεισμό των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024

Η Ρωσία κατηγορεί τον Μπαχ για συνωμοσία για τον αποκλεισμό των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024

Η Ρωσία κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ ότι συμμετείχε σε συνομοσία για τον αποκλεισμό των ισχυρότερων αθλητών της από τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προχώρησε σε αυτό τον ισχυρισμό αφού δύο φαρσέρ Ρώσοι γνωστοί ως Βοβάν και Λέξους δημοσίευσαν μια ηχογράφηση συνομιλίας με τον Μπαχ, στην οποία τον οδήγησαν ψευδώς να πιστέψει ότι μιλούσε σε έναν αφρικανικό αξιωματούχο αθλητισμού.

Ο Μπαχ είπε ότι η ΔΟΕ είχε δημιουργήσει μια ειδική επιτροπή για να παρακολουθεί τα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο και να διασφαλίσει ότι οι Ρώσοι αθλητές που είχαν κάνει πολιτικές δηλώσεις υπέρ της κυβέρνησής τους δεν θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ζαχάροβα ανέφερε ότι ο Μπαχ είχε εμπλακεί σε μια πολιτική-διοικητική και, προφανώς, εγκληματική συνωμοσία με την Ουκρανία για να αποκλείσει ισχυρούς αθλητές από διεθνείς διοργανώσεις.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΔΟΕ επιδεινώθηκαν λόγω των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων, όπου ρωσικοί και λευκορωσικοί αθλητές θα αγωνιστούν ως ουδέτεροι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής αναθεώρησης για την επιλεξιμότητα των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, θέτοντας ως κριτήριο τη μη υποστήριξη του πολέμου στην Ουκρανία και την αποφυγή στρατιωτικών υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ