Η ΟΧΕ ζητά wild card για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Χάντμπολ του 2025!

Η ΟΧΕ ζητά wild card για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Χάντμπολ του 2025!

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με επιστολή προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ και τον Πρόεδρό της Δρ. Μουσταφά Χασάν σήμερα (15/5), ζήτησε wild card για να λάβει συμμετοχή η Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025.

Παρά την αποκάλυψη από την Ολλανδία πριν από 24 ώρες στα play-off, η Εθνική μας ομάδα εξελίσσεται σε θέαμα, καθώς υποψιάζεται τη συμμετοχή στο μεγάλο τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Κροατία, Δανία και Νορβηγία από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2025.

Η IHF έχει προβλέψει δύο wild cards για να συμπληρώσει τις 32 χώρες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά, καθώς τα 30 εισιτήρια έχουν ήδη διατεθεί σε ηπειρωτικές ομοσπονδίες.

Με την επιστολή της προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ, η ΟΧΕ επισημαίνει την πρόοδο του ελληνικού χάντμπολ τα τελευταία χρόνια σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο.

Η συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στο EURO 2024 για πρώτη φορά, καθώς και η είσοδος των Εθνικών Νέων και Εφήβων στα EURO 2024 το επόμενο καλοκαίρι, αποδεικνύουν την ανοδική πορεία.

Επιπλέον, η Ελλάδα φιλοξένησε τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων το 2022 στην Κρήτη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων (Κ21) το 2023 σε συνεργασία με τη Γερμανία.

Όλα αυτά αποδεικνύουν το ανανεωμένο επίπεδο του ελληνικού χάντμπολ και τη δέσμευση της Ομοσπονδίας να προωθήσει το άθλημα τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ