Η κλήρωση της Σάκκαρη στο τουρνουά της Ντόχα και η ευκαιρία για το restart (vids)

Η κλήρωση της Σάκκαρη στο τουρνουά της Ντόχα και η ευκαιρία για το restart (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν, έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο United Cup. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την Ελληνίδα τενίστρια.

Στο πρώτο της τουρνουά του 2024, νίκησε τις Ντανιέλα Σίγκουελ, την Αννι Λέιλα Φερνάντες και την Αντζελίκ Κέρμπερ, αλλά αποκλείστηκε στα επόμενα δύο παιχνίδια. Στο Αυστραλιανό Όπεν έχασε από την Ελίνα Αβανεσιάν, ενώ στο Αμπου Ντάμπι αποκλείστηκε από την Σοράνα Κιρστέα. Χαμηλές επιδόσεις που οδήγησαν σε αποκλεισμούς.

Ειδικά η ήττα από την Ελίνα Αβανεσιάν στο Αυστραλιανό Όπεν είναι αξιοσημείωτη, καθώς πρόκειται για τενίστρια μετρίου επιπέδου.

Οι δύο αυτές εμφανίσεις δεν αντικατοπτρίζουν την ποιότητα και την εμπειρία της Μαρίας, ώστε να αναζητά το restart και την επιστροφή στις νίκες, ξεκινώντας από το τουρνουά της Ντόχα, όπου θα αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα.

Στο τουρνουά της Ντόχα, η Μαρία Σάκκαρη ως seeded player πέρασε τον πρώτο γύρο και στον δεύτερο αναμένεται να αντιμετωπίσει την ταλαντούχα Τσέχα, Λίντα Νόσκοβα. Εάν περάσει αυτό το εμπόδιο, στον τρίτο γύρο θα αντιμετωπίσει κάποια από τις Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, Αναστασία Ποτάποβα, Καρολίνα Πλίσκοβα ή Αννα Καλίνσκαγια. Στα προημιτελικά, ο δρόμος της Σάκκαρη διασταυρώνεται με αυτόν της φίλης της, Ονς Τζαμπέρ, ενώ στα ημιτελικά ενδεχομένως να αντιμετωπίσει την Ιγκα Σβίατεκ, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η Μαρία δουλεύει πολύ σκληρά στις προπονήσεις και έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι τενίστρια top-10 και μπορεί να παίξει τένις κορυφαίου επιπέδου. Είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να έρχονται τα καλά αποτελέσματα και οι μεγάλες προκρίσεις.

Η συμβουλή για την Σάκκαρη είναι να παραμείνει ψύχραιμη μέσα στο κορτ και να μην αφήσει τα συναισθήματά της να την κυριαρχήσουν, αντιμετωπίζοντας δύσκολες καταστάσεις και με την πλάτη στον τοίχο. Τα αποτελέσματα θα έρθουν με την προσπάθεια και την εμπειρία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ