Η Ινδία εκδηλώνει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2036

Η Ινδία εκδηλώνει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2036

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, αποκάλυψε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2036, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) στη Βομβάη το Σάββατο.

Αν και η Ινδία δεν έχει ποτέ φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο παρελθόν, το 2010 διοργάνωσε με επιτυχία τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στο Δελχί. “Η Ινδία θα κάνει τα πάντα προκειμένου να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2036. Αυτό είναι το αρχαίο όνειρο εκατοστάρχιων δισεκατομμυρίων Ινδών και είναι η φιλοδοξία τους”, δήλωσε ο Μόντι.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης: “Επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο με τη βοήθεια και την υποστήριξη της ΔΟΕ. Είμαι βέβαιος ότι θα λάβουμε την υποστήριξή τους”. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, η Πολωνία εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2036, ενώ αναμένεται επίσης να υποβάλλουν υποψηφιότητα η Ινδονησία και το Μεξικό, για να φιλοξενήσουν τη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση του κόσμου.

Επιπλέον, ο Μόντι ανακοίνωσε ότι η Ινδία σκοπεύει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2029. “Ο αθλητισμός δεν σημαίνει μόνο την απόκτηση μεταλλίων, αλλά επίσης και την κατάκτηση καρδιών”, είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ