Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Κ20 ηττήθηκε στα πέναλτι από την Ισπανία (11-9) αλλά πέρασε στην οκτάδα της διοργάνωσης

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Κ20 ηττήθηκε στα πέναλτι από την Ισπανία (11-9) αλλά πέρασε στην οκτάδα της διοργάνωσης

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Κ20 ηττήθηκε από την Ισπανία στα πέναλτι με σκορ 11-9. Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στην Κοϊμπρα της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών (Κ20).

Η Ελλάδα και η Ισπανία έδωσαν μια μεγάλη μάχη, που κρίθηκε στα πέναλτι, με νικήτρια την κάτοχο του τροπαίου, την Ισπανία, με σκορ 11-9. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, το σκορ ήταν ισοπαλία 7-7.

Ο Καναδάς κατέκτησε την τρίτη θέση (118-127)

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 2η θέση στον όμιλο, ενώ η ισπανική ομάδα πήρε την 1η θέση. Υπάρχει η πιθανότητα να αναμετρηθούν ξανά στον τελικό! Η Εθνική προκρίθηκε στους προημιτελικούς και θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά την Τετάρτη (13/09, 20:30 ώρα Ελλάδας).

Η Ελλάδα δέχθηκε το πρώτο γκολ, αλλά με τις Φωτεινή Τριχά και Διονυσία Κουρέτα, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με σκορ 2-1. Στη συνέχεια, η Ισπανία αντέδρασε και προηγήθηκε με σκορ 5-3. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα δεν παραδόθηκε και ισοφάρισε το σκορ 5-5 μετά από γκολ των Σοφία Τορνάρου και Στεφανίας Σάντα. Η αναμέτρηση έληξε ισοπαλία 6-6 στο τρίτο οκτάλεπτο.

Στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, η Μορένο Πέρεθ έκανε το 7-6 υπέρ της Ισπανίας, αλλά η Φωτεινή Τριχά ισοφάρισε για την Ελλάδα σε 7-7. Στα τελευταία λεπτά, ο αγώνας ήταν αμφίρροπος. Η Ισπανία προηγήθηκε ξανά (8-7), αλλά η Ευδοκία Τσιμάρα ισοφάρισε σε 8-8. Στη συνέχεια, οι δυο ομάδες αντάλλαξαν γκολ και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με σκορ 9-9.

Καθώς δεν υπήρξε προβάδισμα, οι ομάδες προχώρησαν στα πέναλτι. Η Ισπανίδα παίκτρια Ρουίθ άνοιξε το σκορ (8-7), ενώ η Φωτεινή Τριχά δεν κατάφερε να σκοράρει (δοκάρι). Η Μαυρωτά απέκρουσε το πέναλτι της Παλάσιο και η Χριστίνα Σιούτη βρέθηκε στη θέση του να μην μπορέσει να σκοράρει (δοκάρι). Οι Ισπανίδες πέτυχαν τα επόμενα δύο πέναλτι και η Ελλάδα απάντησε με δύο γκολ. Στο τέλος, η Ισπανία πέτυχε το τελευταίο πέναλτι και έκλεισε τον αγώνα με σκορ 11-9.

Τα οκτάλεπτα του αγώνα ήταν: 2-1, 1-4, 3-1, 1-1, μετά από πέναλτι 2-4.

Στην Ελλάδα αγωνίστηκαν οι παίκτριες: Μαυρωτά, Σάντα 2, Καϊάφα, Σιούτη, Μουστακαρία, Τσιμάρα 2, Τορνάρου 2, Κουρέτα 1, Χαλδαίου, Τριχά 2, Αγγελίδη, Κωσταντοπούλου, Καλαϊτζή.

Τα γκολ της Ισπανίας σημείωσαν οι: Παλάσιο 4, Ρουίζ 3, Μορένο 2, Πέρεζ 1, Πρατς 1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ