Η Ελίνα Τζένγκο θα κάνει το ντεμπούτο της στον 9ο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Η Ελίνα Τζένγκο θα κάνει το ντεμπούτο της στον 9ο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, το 9ο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων θα ξεκινήσει στο Ηράκλειο και θα ανοίξει την αυλαία για τους αθλητές και τις αθλήτριες των ριπτικών αθλημάτων. Μία από τις πρωταγωνιστές θα είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο.

Η 21 ετών αθλήτρια, που διανύει τον βασικό κύκλο προετοιμασίας της, αντιμετώπισε μία ίωση την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά παρόλα αυτά θα αντιμετωπίσει το Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων ως ένα καλό τεστ πριν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων που θα διεξαχθεί στις 9-10 Μαρτίου.

Η Τζένγκο δήλωσε: “Οι αγώνες είναι νωρίς φέτος και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μείωση στην προπόνηση. Θέλω να είμαι στη Ρώμη και να διεκδικήσω μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Παράλληλα, η προγραμματισμός των αγώνων της για τον ανοιχτό στίβο είναι επίσης σημαντικός για την αθλήτρια, καθώς θα επιλέξει προσεκτικά τους αγώνες που θα συμμετάσχει. “Θεωρώ πως θα είμαι μέσα και στα Diamond League,” πρόσθεσε.

Η Ελίνα Τζένγκο έχει ένα ατομικό ρεκόρ 65,81 μέτρα στο αγώνισμα από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 2022 στο Μόναχο, και ελπίζει να συνεχίσει να εξελίσσεται όπως έχει προγραμματίσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ