Η αποκαλυπτική συνέντευξη της Σβίατεκ και η σκληρή αλήθεια για το τένις (εικόνες, βίντεο)

Η αποκαλυπτική συνέντευξη της Σβίατεκ και η σκληρή αλήθεια για το τένις (εικόνες, βίντεο)

Στην αυτοβιογραφία του, ο Αντρέ Αγκάσι έγραψε ότι το τένις είναι το πιο μοναχικό άθλημα, αποκαλύπτοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τενίστες τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Οι τενίστες βρίσκονται σε συνεχή μάχη με τον εαυτό τους, αφού ο κάθε πόντος μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία τους εξαιρετικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τονίζει ότι το τένις είναι ένα εσωστρεφές άθλημα και οι παίκτες πρέπει να καλλιεργούν την εσωτερική δύναμη και αυτοπεποίθηση. Προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ο παίκτης είναι μόνος του και αναγκάζεται να λαμβάνει όλες τις αποφάσεις.

Η Σερένα Γουίλιαμς αναφέρει ότι πρέπει να πιστεύει κανείς στον εαυτό του, ακόμα και όταν κανείς άλλος δεν το κάνει. Ενθυμίζει ότι πέτυχε ιστορικές επιτυχίες με 23 Grand Slams κατακτήσεις.

Οι μάχες των Οσάκα, Κύργιου και Σβίατεκ με την ψυχική υγεία τους

Η πίεση αποτελεί ένα κοινό πρόβλημα στον τενιστικό χώρο, καθώς αρκετοί αθλητές έχουν αντιμετωπίσει ψυχικά προβλήματα. Η Ναόμι Οσάκα αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το τουρνουά επικαλούμενη λόγους ψυχικής υγείας.

Κάτι αντίστοιχο βίωσε και ο Νίκ Κύργιος, ο οποίος αντιμετώπισε την κατάθλιψη και ανέφερε ότι ήταν μόνος, αρνητικός και έκανε καταχρήσεις με αλκοόλ και ναρκωτικά.

Πολλά τένιστριες και τενίστες έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες δυσκολίες, ενώ η πίεση των αποτελεσμάτων αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες. Η Πάουλα Μπαντόσα μοιράζεται την εμπειρία της ότι, μετά από την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός στα τζούνιορς, ένιωσε την πίεση να γίνει θρύλος και αντιμετώπισε έντονη κατάθλιψη και πίεση.

Η Ιγκα Σβίατεκ παραχώρησε συνέντευξη στην πολωνική ιστοσελίδα «sportowefakty.wp.pl», αποκαλύπτοντας τις δύσκολες στιγμές που έζησε λόγω της πίεσης για τα αποτελέσματα και τη διατήρηση της παγκόσμιας κορυφαίας θέσης. Μέσα από τη συνεργασία της με την ψυχολόγο της, κατάφερε να αντιμετωπίσει αυτή την ψυχολογική κρίση και να επανέλθει στην κορυφή του αθλήματος.

Η Ιγκα Σβίατεκ κατέληξε ότι πρέπει να έχει κανείς το θάρρος να μιλήσει για τα συναισθήματά του και να ζητήσει βοήθεια, κάτι που της βοήθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα και να επιστρέψει στην κορυφή του αθλήματος. Μια συγκλονιστική εξομολόγηση από την Ιγκα και μια σκληρή αλήθεια για το τένις.

Το τένις είναι ένα πολύ απαιτητικό άθλημα τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Αγωνίζεσαι όχι μόνο με τους αντιπάλους σου, αλλά και με τον εαυτό σου και την πίεση των απαιτήσεων. Κάθε γκέιμ, κάθε πόντος…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ