Η ακρόαση της έρευνας κατά του Χόρνερ αναμένεται την Παρασκευή

Η ακρόαση της έρευνας κατά του Χόρνερ αναμένεται την Παρασκευή

Ο επικεφαλής της ομάδας Φόρμουλα Ένα της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, θα δώσει την Παρασκευή (9/2) τις εξηγήσεις του στο πλαίσιο της έρευνας που έχει αρχίσει εντός της εταιρείας, ύστερα από μια απροσδιόριστη καταγγελία που κατατέθηκε εναντίον του.

Πηγές αναφέρουν ότι η ακρόαση της υπόθεσης θα γίνει στο εργοστάσιο της ομάδας, στο Μίλτον Κινς της Αγγλίας, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τους πρωταθλητές κατασκευαστών της Φόρμουλα Ένα ή την αυστριακή εταιρεία, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της τη Red Bull και την «αδελφή» RB (πρώην AlphaTauri).

Η Red Bull Austria ανακοίνωσε ότι ερευνά μια καταγγελία κατά του Χόρνερ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Αφού ενημερώθηκε για ορισμένες πρόσφατες καταγγελίες, η εταιρεία άρχισε μια ανεξάρτητη έρευνα. Αυτή η διαδικασία, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, διεξάγεται από εξωτερικό ειδικό δικηγόρο. Η εταιρεία αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα εξαιρετικά σοβαρά και η έρευνα θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Εάν ο Χόρνερ θα πρέπει να αποχωρήσει, ο αντίκτυπος στη Φόρμουλα Ένα θα ήταν τεράστιος. Η άλλη πρωταγωνιστική «φιγούρα» της Red Bull στους αγώνες είναι ο Αυστριακός σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού και παλαίμαχος οδηγός αγώνων, Χέλμουτ Μάρκο, ο οποίος είναι τώρα 80 ετών

Η Red Bull είναι προγραμματισμένη να παρουσιάσει το νέο μονοθέσιό της στις 15 Φεβρουαρίου. Οι δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν θα διεξαχθούν στο Μπαχρέιν το διάστημα 21-23/2, ενώ ο πρώτος αγώνας του 2024 θα λάβει χώρα στην ίδια πίστα το Σάββατο 2 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ