Γνωρίστε την 48χρονη Οκσάνα Τσουσοβιτίνα που στοχεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Γνωρίστε την 48χρονη Οκσάνα Τσουσοβιτίνα που στοχεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Η Οκσάνα Τσουσοβιτίνα είναι μια αθλήτρια γυμναστικής από το Ουζμπεκιστάν η οποία, σε ηλικία 48 ετών, συμμετέχει αυτήν την εβδομάδα στους Ασιατικούς Αγώνες. Αυτή η γυμνάστρια κάνει το επαγγελματικό ντεμπούτο της εδώ και δεκαετίες, όταν αντάλλαξε τη Σοβιετική Ένωση με το Ουζμπεκιστάν. Όλος αυτός ο κόπος και η προσπάθεια της Τσουσοβιτίνα έχει ως στόχο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το προσεχές έτος.

Η Οκσάνα προηγουμένως ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από τον αθλητισμό μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο, η αγάπη της για τη γυμναστική την έκανε να αλλάξει γνώμη γρήγορα.

Αυτήν την εβδομάδα, η Οκσάνα Τσουσοβιτίνα αγωνίζεται στη Χαντζού στους πέμπτους Ασιατικούς Αγώνες.

«Θα συνεχίσω να προπονούμαι και τώρα γνωρίζω ακριβώς τι πρέπει να κάνω για να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η έμπνευση ήταν λίγο απούσα σήμερα (28/9), αλλά δεν πειράζει, η ζωή δεν έχει τελειώσει», είπε η Τσουσοβιτίνα μετά τον σημερινό (28/9) τελικό.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτυγχάνω όλους μου τους στόχους, οπότε θα συνεχίσουμε να προχωρούμε μπροστά. Απλώς προπονούμαι, αγωνίζομαι και απολαμβάνω τη ζωή», πρόσθεσε η αθλήτρια από το Ουζμπεκιστάν.

Αυτή θα είναι η ένατη Ολυμπιάδα για την Τσουσοβιτίνα, 32 χρόνια μετά την κατάκτηση του ομαδικού χρυσού στους Αγώνες της Βαρκελώνης με την «ενωμένη ομάδα» των πρώην Σοβιετικών κρατών.

Γεννημένη στη Μπουχάρα του Ουζμπεκιστάν το 1975, η Τσουσοβιτίνα μετακόμισε στη Γερμανία το 2002 για να θεραπεύσει τον γιο της, ο οποίος έπασχε από λευχαιμία. Το 2006 απέκτησε τη γερμανική υπηκοότητα και κέρδισε μια αργυρή μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Επιστρέφοντας στην πατρίδα της το 2013, η Τσουσοβιτίνα επελέγη για το Hall of Fame της Διεθνούς Ομοσπονδίας το 2017 και ανακηρύχθηκε αθλήτρια της δεκαετίας για το Ουζμπεκιστάν το 2010.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ