Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου δεν θα είναι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”

Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου δεν θα είναι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”

Στις 16 Απριλίου, στην Αρχαία Ολυμπία, ανάβει η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Μετά την αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, η Φλόγα για το Παρίσι θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, αφού η Λαμπαδηδρομία που ακολουθεί εντός ελληνικού εδάφους, είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει προγραμματίσει για τη Λαμπαδηδρομία να ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα για 11 ημέρες, από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα ως το Καστελόριζο, με στόχο να διαδόσουν τα μηνύματα των Ολυμπιακών Αξιών.

Πρώτος Λαμπαδηδρόμος είναι πάντα ένας αθλητής με ύψιστη Ολυμπιακή διάκριση και όπως συμβαίνει εθιμικά, η αυτή τιμή ανατίθεται σε αθλητή ή αθλήτρια με χρυσό μετάλλιο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η Αννα Κορακάκη που αναλάμβανε τον ρόλο του πρώτου Λαμπαδηδρόμου στη λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ως Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

photo 5976513019372487272 y

Σύμφωνα με πληροφορίες του In.gr, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέτασε την πιθανότητα ο Μίλτος Τεντόγλου, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, να αναλάβει τον ρόλο του πρώτου Λαμπαδηδρόμου. Ωστόσο, ο ίδιος απέρριψε την πρόταση καθώς έχει πλούσιο πρόγραμμα αγώνων το 2024, και δεν μπορεί να επαναστατήσει τους προγραμματισμένους αγώνες του με τον προπονητή του.

Το πρόγραμμα του Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου σχεδιάζει να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη, στις 1-3 Μαρτίου, και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη, 7-12 Ιουνίου 2024. Στόχος του είναι επίσης να κατακτήσει άλλο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι.

Η απαιτητική προετοιμασία του απαιτεί σταθερό πρόγραμμα χωρίς εκπτώσεις. Ένα ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου, εκτός από τον πρόσθετο κόπο, θα του επιφέρει απώλεια πολλών πολύτιμων προπονήσεων, κάτι που θα επηρεάσει την ετοιμότητά του για τους επερχόμενους αγώνες.

Αν οι σχεδιασμοί του προχωρήσουν κανονικά, ο Μίλτος Τεντόγλου αναμένεται να είναι ένας από τους υποψηφίους Σημαιοφόρους της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι! Η πλήρης ανάρτηση μπορεί να βρεθεί στο in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ