Γιατί η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη χάνει τους Ολυμπιακούς

Γιατί η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη χάνει τους Ολυμπιακούς

Το Σάββατο, η Ευαγγελία Πλατανιώτη εντυπωσίασε τον κόσμο με την εμφάνισή της στο τεχνικό σόλο και κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

Παρότι είναι η κορυφαία αθλήτρια στην καλλιτεχνική κολύμβηση, λόγω κανονισμών και ατυχιών δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αποσπώντας έτσι μία πιθανή μετάλλιο για την Ελλάδα.

Λόγω των νέων κανονισμών, δεν περιλαμβάνεται διαγωνισμός σόλο στο πρόγραμμα της Ολυμπιάδας της Παρισιού. Έτσι, αν και κέρδισε χρυσό μετάλλιο στη Ντόχα, δεν εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες από αυτή τη διάκριση.

Η μοναδική πιθανότητα ήταν να προκριθεί μέσω του ντουέτου με τη Σοφία Μαλκογεώργου. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να επιτύχουν μία από τις δύο παρακάτω συνθήκες: Ή να καταλάβει το ντουέτο μία θέση στις πρώτες πέντε ομάδες και να εξασφαλίσει αυτόματα την πρόκριση στο ντουέτο, ή να καταλάβει το ντουέτο μία θέση στις τρεις πρώτες θέσεις.

εικόνα

Δυστυχώς, στον προκριματικό γύρο του τεχνικού ομαδικού, η ομάδα της Ελλάδας δεν κατάφερε να προκριθεί, καθώς κατέληξε στην 14η θέση και αποκλείστηκε από τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Μετά την αποκλειστικότητα από τον ομαδικό αγώνα, η Ευαγγελία και η Σοφία αντιμετώπιζαν την πρόκληση να κατακτήσουν μία από τις πρώτες τρεις θέσεις σε άλλη κατηγορία.

Ωστόσο, οι δύο αθλήτριες καταλάβουν σήμερα την 7η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο ντουέτο, μένοντας μακριά από την επιθυμητή τριάδα.

Παραμένει ακόμα μία δοκιμασία για το ντουέτο στη Ντόχα, αλλά με την αποτυχία τους στο προηγούμενο αγώνισμα, είναι αμφίβολο αν θα επιτύχουν τελικά.

Λυπηρό για την Ευαγγελία Πλατανιώτη, που κατάφερε να μαγέψει τους Έλληνες το Σάββατο με τη μεγάλη επιτυχία της στο σόλο.

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ