Εθνική Υδατοσφαίρισης: Ελλάδα νικήτρια επί της Σερβίας 12-10, στην προσπάθεια για την 5η θέση

Εθνική Υδατοσφαίρισης: Ελλάδα νικήτρια επί της Σερβίας 12-10, στην προσπάθεια για την 5η θέση

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών επικράτησε της Σερβίας με σκορ 12-10, αναστέλλοντας την αποζημίωση για την αποκάλυψή της από την Κροατία στο προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ. Μετά από ένα κακό πρώτο οκτάλεπτο, η ελληνική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της με κορυφαίους τον Ντίνο Γενηδουνιά που πέτυχε τρία γκολ, και τον Μάνο Ζερδεβά που είχε 14 αποκρούσεις. Την Τρίτη θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στο Μαυροβούνιο και τη Ρουμανία για την πέμπτη θέση στην τελική κατάταξη.

Η Σερβία κατάφερε στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου να προηγηθεί με δύο τέρματα (5-3), όμως η ελληνική άμυνα βελτιώθηκε στο δεύτερο και με σερί 3-0 προηγήθηκε με 7-6. Μετά από αμφίρροπη μάχη, η Ελλάδα κατάφερε να κρατήσει τη νίκη 12-10.

Στα στατιστικά, η εθνική Ελλάδας είχε επιτυχία 6 στις 10 φορές που αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω, πέτυχε 2 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα. Από την πλευρά της Σερβίας, είχε επιτυχία 4 φορές με παίκτη παραπάνω, 1 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν:

  • Σερβία (Ούρος Στεφάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 3, Στρ. Ράσοβιτς 1, Ραντζέλοβιτς 1, Λάζιτς 2, Ραντούλοβιτς 2, Ντράσοβιτς, Ν. Γιάκσιτς, Μιλόγεβιτς, Ούμποβιτς, Λούκιτς 1, Βικτ. Ράσοβιτς, Μίτροβιτς
  • Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός της 13άδας της Ελλάδας έμειναν ο Νίκος Γκίλλας και ο Στάθης Καλογερόπουλος. Οι διαιτητές του αγώνα ήταν οι Κόβατς-Τσάτλος από την Ουγγαρία και ο Μπουργκ από την Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ