Έναρξη του Ευρωπαϊκού προολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι

Έναρξη του Ευρωπαϊκού προολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι

Το Ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά πάλης ξεκινά με φόντο το Παρίσι, με το Μπακού να φιλοξενεί τις αρχικές αγωνιστικές διοργανώσεις από αύριο έως και την Κυριακή. Στο παιχνίδι είναι δύο εισιτήρια για κάθε κατηγορία προολυμπιακών αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 7 αθλητές, με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανάμεσά τους οι Ηλίας Ζαϊράκης, Αρίωνας Κολιτσόπουλος, Ηλίας Παγκαλίδης και Μιχάλης Ιωσηφίδης στην ελληνορωμαϊκή πάλη, η Μαρία Πρεβολαράκη και η Αγόρω Παπαβασιλείου στη γυναικεία πάλη, καθώς και ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ στην ελευθέρα.

Η ένταση στο τουρνουά είναι υψηλή, με πολλούς αθλητές που έχουν ήδη κατακτήσει Ολυμπιακά μετάλλια να αναζητούν την πρόκριση. Ο στόχος των Έλληνων αθλητών είναι να κατακτήσουν το εισιτήριο για το Παρίσι 2024.

Οι αγώνες ξεκινούν με την ελληνορωμαϊκή πάλη, ακολουθούν η γυναικεία πάλη το Σάββατο και η ελευθέρα την Κυριακή. Οι προκριματικοί αγώνες ολοκληρώνονται την ίδια ημέρα, με τους δύο φιναλίστ σε κάθε κατηγορία να κερδίζουν αυτόματα το εισιτήριο για το Παρίσι.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές και αρχηγός αποστολής είναι η Λία Νικολάου. Επίσης, η διεθνής διαιτητής Παυλίνα Γεωργίου είναι προσκεκλημένη στο Μπακού με την ελπίδα να συμμετάσχει και αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ