Ελλάδα – Σερβία 15-11: Πέμπτη θέση στο παγκόσμιο για την Εθνική μας

Ελλάδα – Σερβία 15-11: Πέμπτη θέση στο παγκόσμιο για την Εθνική μας

Με τη νίκη 15-11 επί της Σερβίας, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η αντιπροσωπευτική μας ομάδα κατέγραψε την πέμπτη νίκη της σε έξι αγώνες στη διοργάνωση. Παρόλα αυτά, η ομάδα έμεινε έξω από το βάθρο λόγω της ήττας από την Ιταλία στα τελευταία 2,5 λεπτά του προημιτελικού.

Η ελληνική ομάδα παρουσίασε ανταγωνιστική εμφάνιση στον αγώνα κόντρα στη Σερβία, παρά τις απουσίες των Φουντούλη και Σκουμπάκη. Παρά τους περιορισμούς, κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 15-11.

Ο αγώνας ήταν χαλαρός και η ελληνική ομάδα δεν αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες, προηγούμενη με σερί 4-0 και φθάνοντας στο 6-2 στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι διεθνείς διατήρησαν την πρωτοβουλία και τη διαφορά στα επίπεδα 3-4 τερμάτων, αποφεύγοντας τις επιθέσεις των Σέρβων. Στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, οι Σέρβοι μείωσαν σε 10-9, αλλά η ελληνική ομάδα διατήρησε το προβάδισμά της και επικράτησε με σκορ 15-11.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Γκιουβέτσης 3, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 2, Αργυρόπουλος 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 2, Παπανικολάου

ΣΕΡΒΙΑ (Ούρος Στεφάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 2, Στρ. Ράσοβιτς 1, Ραντζέλοβιτς 1, Π. Γιάκσιτς 1, Βούτσινιτς 1, Ντράσοβιτς 3, Ν. Γιάκσιτς, Ούμποβιτς 2, Λούκιτς, Β. Ράσοβιτς, Μίτροβιτς, Λάζιτς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ