Ελλάδα – Ολλανδία 15-10: Άνετη πρόκριση και ραντεβού με Κροατία στα προημιτελικά για την Εθνική

Ελλάδα – Ολλανδία 15-10: Άνετη πρόκριση και ραντεβού με Κροατία στα προημιτελικά για την Εθνική

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών κέρδισε 15-10 την Ολλανδία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία σε ένα ντέρμπι που προμηνύεται αρκετά δύσκολο.

Παρά την άνετη νίκη, η απόδοση της ελληνικής ομάδας στην άμυνα παρουσίασε κάποιες ανησυχίες και πρέπει να βελτιωθεί εάν θέλει να επικρατήσει αύριο ενάντια στην Κροατία. Εντυπωσιακή ήταν η απόδοση της Ελλάδας στην επίθεση, με την ομάδα να βρίσκει ρυθμό από νωρίς και να καταφέρνει να διατηρήσει το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν γεμάτο από εντυπωσιακές επιδόσεις, με τον Γέννη Γκενηδουνιά να ξεχωρίζει με 5 γκολ, ενώ ο Γιώργος Δερβίσης δέχτηκε αποβολή, γεγονός που θα τον αφήσει εκτός του προημιτελικού αγώνα.

Το αποτέλεσμα του αγώνα αποτυπώθηκε στα ακόλουθα οκτάλεπτα: 5-3, 4-2, 3-3, 3-2.

Η συνολικά ανώτερη απόδοση της Ελλάδας αντιμετώπισε μια ανθεκτική και αξιόμενη Ολλανδία, η οποία παρουσίασε ένα δυνατό παιχνίδι.

Οι καλύτεροι παίκτες της Ελλάδας ήταν οι: Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Βλαχόπουλος, και Τζωρτζάτος.

Αντίστοιχα, οι κορυφαίοι της Ολλανδίας ήταν: Γκμπανταμάσι, Φαν ντεν Μπουργκ, Κάστροπ, Φαν ντε Βάιντεν, Τε Ρίλε, και Νίσπελινγκ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Θοδωρής Βλάχος αποφάσισε να μην συμπεριλάβει στην 13άδα τους Νίκο Γκίλλα και Στάθη Καλογερόπουλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ