Εκ νέου λειτουργεί η αίθουσα “Γ. Κασσιμάτης” και άλλες δύο εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ

Εκ νέου λειτουργεί η αίθουσα “Γ. Κασσιμάτης” και άλλες δύο εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας δίνει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της αίθουσας “Γ. Κασσιμάτης” και άλλων εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ που έχουν παραμείνει κλειστές από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Με την πρώτη Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης τους, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι ασφαλείας για τους χώρους αυτούς, εφόσον ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα όπως η επισήμανση συγκεκριμένων σημείων εισόδου και εξόδου, που δεν επηρεάζονται από τα Στέγαστρα Καλατράβα. Η απόφαση για την επαναλειτουργία της αίθουσας εκδίδεται ήδη από το Υπουργείο Αθλητισμού, με περιορισμό στη χωρητικότητά της, και η διοίκηση του ΟΑΚΑ επιδιώκει την ταχύτερη επίλυση όλων των σχετικών ζητημάτων για να επιτραπεί η χρήση των χώρων αυτών.

Παράλληλα, οι ειδικοί συνεχίζουν τον ολοκληρωμένο έλεγχο τους και σχεδιάζουν να παρουσιάσουν νεότερη Έκθεση με αναλυτικές προτάσεις για την ασφαλή λειτουργία των υπόλοιπων χώρων του ΟΑΚΑ. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των αθλητών, των αθλουμένων, των θεατών και των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, ακολουθούν τις συστάσεις των ειδικών για την ασφαλή λειτουργία και υλοποιούν τις απαιτούμενες προτάσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά από έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ, του Υπουργείου Αθλητισμού και του ΟΑΚΑ, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των στεγαστραό Καλατράβα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας. Μέχρι να ληφθεί νεότερη γνωμοδότηση, αποφασίστηκε η ταχεία αναστολή της λειτουργίας τους. Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και εφαρμόζει προγράμματα για την αναβάθμιση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ