Αποχαιρετισμός στον μεγάλο Δημήτρη Πατρώνη

Αποχαιρετισμός στον μεγάλο Δημήτρη Πατρώνη

Σήμερα (27/7) είναι μια μέρα θλίψης και απώλειας, όχι μόνο για τον ελληνικό στίβο αλλά και για τον αθλητισμό της χώρας γενικά, καθώς ο Δημήτρης Πατρώνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ψηλοπατητές για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ξεχωρίζοντας κατά τη δεκαετία του ’70 και ’80. Με προσωπικό ρεκόρ στα 2,22 μέτρα, ο Πατρώνης συμμετείχε σε μεγάλες διοργανώσεις.

Το 1974 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού στίβου, ενώ πήρε μέρος και στα Ευρωπαϊκά κλειστού του 1975, 1976 και 1981.

Για περισσότερο από 8 χρόνια κατείχε το Βαλκανικό ρεκόρ στο άλμα εις ύψος και κέρδισε χρυσά μετάλλια σε τρεις Βαλκανικούς Εφήβους και τρία στους Βαλκανικούς Αγώνες. Το 1975 ανακηρύχθηκε δεύτερος καλύτερος αθλητής σε όλα τα σπορ στην Ελλάδα.

Στενά συνδεδεμένο με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην ομάδα, έχοντας το προνόμιο να γυμναστεί με δύο κορυφαίους προπονητές, τον Νίκο Ζαχαριάδη και τον Κώστα Χειμωνίδη.

Ο Δημήτρης Πατρώνης πρόσφατα πήρε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητισμού Γυμνασίου στο Βόλο και απένειμε τα βραβεία στους νικητές στο άλμα εις ύψος ανδρών, μαζί με τους Κώστα Λιάπη και Κώστα Μπανιώτη.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ