Οβτσάροφ και Λεμπεσόν: Δύο πρωταθλητές Ευρώπης στην Ελληνική Α1

Οβτσάροφ και Λεμπεσόν: Δύο πρωταθλητές Ευρώπης στην Ελληνική Α1

Το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας στην επιτραπέζια αντισφαίριση στην Ελλάδα προσελκύει κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο. Η φετινή περίοδος φέρνει δύο πρωταθλητές Ευρώπης του απλού ανδρών στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Ο Οβτσάροφ, πρωταθλητής Ευρώπης δύο φορές και κάτοχος αρκετών μεταλλίων, θα αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό. Ο Λεμπεσόν, πρωταθλητής της Ευρώπης το 2016, θα συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό. Και οι δύο αθλητές είναι γεννημένοι το 1988.

Σε προηγούμενα έτη, πολλές ομάδες ενισχύθηκαν με ξένους αθλητές, αυξάνοντας το επίπεδο και το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος. Φέτος, πετυχαίνονται 56 μεταγραφές ξένων για την περίοδο 2023-2024. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετοί Ελληνες αθλητές που συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες και σε διασυλλογικά πρωταθλήματα, αυξάνοντας το ενδιαφέρον για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ακόμα, η Α1 κατηγορία γυναικών έχει ενισχυθεί με τη συμμετοχή ξένων αθλητριών. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην ομάδα της την Σουηδέζα Λι Φεν, ενώ ο Παναθηναϊκός αποκτά τη Σουηδέζα Ματίλντα Χάνσον. Η ΑΕΚ προσθέτει τη Ρουμάνα Αλίνα Ζαχαρία και τη Βούλγαρα Καλίνα Χρίστοβα. Άλλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος γυναικών έχουν επίσης ξένους αθλητές.

Επιπλέον, πολλές ομάδες από τις κατηγορίες A2 και Β Εθνική έχουν πρόσθεσει ξένους αθλητές στα ρόστερ τους. Οι αθλητές αυτοί έρχονται από διάφορες εθνικότητες και προσδίδουν ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στα πρωταθλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ