ΔΟΕ: Απόφαση για τη συμμετοχή Ρώσων – Λευκορώσων στην τελετή έναρξης στις 19/3

ΔΟΕ: Απόφαση για τη συμμετοχή Ρώσων – Λευκορώσων στην τελετή έναρξης στις 19/3

Στην επόμενη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) στις 19 Μαρτίου, θα συζητηθεί η συμμετοχή των αθλητών από Ρωσία και Λευκορωσία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού του 2024, όπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων της ΔΟΕ, Κριστόφ Ντούμπι.

Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ, Πιερ-Ολιβιέ Μπέκερς-Βεζόν, επισήμανε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απαγόρευση για τους αθλητές με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο να συμμετέχουν στην τελετή έναρξης.

Οι αθλητές από τις δύο χώρες μπορούν να συμμετέχουν ως ουδέτεροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί λόγω της εισβολής στην Ουκρανία το 2022. Ωστόσο, η ΔΟΕ ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή τους σε διεθνείς αγώνες.

Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής δήλωσε ότι η ΔΟΕ είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους αθλητές, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν διακρίσεις με βάση τα διαβατήρια που κατέχουν.

Επιπλέον, εξέφρασε την επιθυμία της να συμμετάσχουν αθλητές που δεν υποστηρίζουν τη σύγκρουση που έχει ξεκινήσει η Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ