Μπαχ: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα είναι μία νέα εποχή» (pic)

Μπαχ: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα είναι μία νέα εποχή» (pic)

Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι αθλητών συναντήθηκαν (1 και 2 Οκτωβρίου) στη Λωζάνη για να συζητήσουν τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν τους αθλητές και την Ολυμπιακή Κίνηση, με κεντρικό θέμα τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο 11ο διεθνές φόρουμ αθλητών (IAF).

Στη Λωζάνη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από 181 εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές, 54 διεθνείς ομοσπονδίες, το παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA), η διεθνής Παραολυμπιακή επιτροπή (IPC), οι οργανωτικές επιτροπές των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και μέλη της διοικούσας επιτροπής της Διακήρυξης Αθλητών και εκπρόσωποι από την παγκόσμια ένωση Ολυμπιονικών, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της ΔΟΕ.

Στη συζήτηση προέκυψαν θέματα όπως η ασφάλεια των αθλητών, οι προερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, η συμμετοχή μεμονωμένων αθλητών με ρωσικό ή Λευκορωσικό διαβατήριο υπό ουδέτερη σημαία σε διεθνείς αγώνες κατά τη διάρκεια των προκριματικών, καθώς και η αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων με στόχο να ενώσουν τον κόσμο σε ειρηνικό ανταγωνισμό και να συμβάλουν στην ειρήνη και την κατανόηση. Επίσης, συζητήθηκε η κατάσταση των αθλητών από περιοχές που επλήγησαν από συγκρούσεις παγκοσμίως, η ψηφιοποίηση του αθλητισμού με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και η αυξανόμενη δημοτικότητα των esports, η προσθήκη νέων αθλημάτων στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και ο χρόνος παραμονής των αθλητών στο Ολυμπιακό χωριό», αναφέρεται.

«Όλοι μπορείτε να ανυπομονείτε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, που θα αποτελέσουν τη νέα εποχή των αγώνων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. «Θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες που θα οργανωθούν και θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις της Ολυμπιακής ατζέντας μας. Θα είναι βιώσιμοι, αστικοί και χωρίς αποκλεισμούς. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού το 2024 θα είναι επίσης οι πρώτοι αγώνες με ισότητα φύλων. Η ΔΟΕ έχει διατηρήσει ακριβώς τον ίδιο αριθμό θέσεων για αθλητές και αθλήτριες», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ