Απίστευτη νίκη του Γιανίκ Σίνερ στο Davis Cup που κατέκτησε η Ιταλία μετά από 47 χρόνια (vid)

Απίστευτη νίκη του Γιανίκ Σίνερ στο Davis Cup που κατέκτησε η Ιταλία μετά από 47 χρόνια (vid)

Μετά από σχεδόν μισό αιώνα, η Ιταλία κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο στο Davis Cup χάρη στον Γιανίκ Σίνερ και τους συμπαίκτες του.

Ο Σίνερ ολοκλήρωσε το έργο που ξεκίνησε ο Ματέο Αρνάλντι κερδίζοντας τον Ντε Μινόρ με 6-3, 6-0 και χαρίζοντας έτσι τον τίτλο στην Ιταλία. Μετά από 47 χρόνια, η ομάδα κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Davis Cup με σκορ 2-0 εναντίον της Αυστραλίας στον τελικό της Κυριακής.

Ο Πέδρο Αλβες στην Ελλάδα, ο ρόλος του στον Ολυμπιακό και η συνεργασία με Κορδόν, Ναβάρο

Αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος για την Ιταλία σε 8 τελικούς. Ο Σίνερ, μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση, ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο την εξαιρετική σεζόν της καριέρας του. Στα 22 του χρόνια, κατάφερε να κατακτήσει τρία ματς στο μονό και δύο στο διπλό μέσα σε μια εβδομάδα, με τη μεγαλύτερη στιγμή να είναι η νίκη ενάντια στον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Σαββάτου.

Ο Σίνερ χρειάστηκε 82 λεπτά για να επικρατήσει πολύ εύκολα του Άλεξ ντε Μινόρ με 6-3, 6-0, κατακτώντας τα τελευταία 8 game του αγώνα και χαρίζοντας στην Ιταλία το τρόπαιο για 2η φορά μετά από το 1976, όταν η ομάδα της είχε επικρατήσει με 4-1 της Χιλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ