Αναταράξεις στους ATP Finals – Ο Τζόκοβιτς στη δύσκολη θέση (vids)

Αναταράξεις στους ATP Finals – Ο Τζόκοβιτς στη δύσκολη θέση (vids)

Η σημαντική νίκη του Γιάνικ Σίνερ επί του Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ στο Green Group των ATP Finals, άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση του Ιταλού και δημιούργησε δύσκολη κατάσταση για τον Σέρβο σούπερ σταρ. Ακόμα κι αν επικρατήσει του Χούμπερτ Χουρκάτς στην τελευταία φάση, η πρόκρισή του στα ημιτελικά δεν είναι βέβαιη.

Ο Πολωνός τενίστας που αντικατέστησε τον τραυματία Στέφανο Τσιτσιπά, ελπίζει ακόμα σε πρόκριση στον επόμενο γύρο, αν καταφέρει να κερδίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο όμιλος είναι αβέβαιος μετά τα αποτελέσματα των δύο πρώτων παιχνιδιών. Ο Γιάνικ Σίνερ έχει 2-0, ο Σέρβος και ο Χόλγκερ Ρούνε έχουν 1-1 και ο Χούμπερτ Χουρκάτς είναι στην τελευταία θέση.

Η βαθμολογία

VAT

Το πρόγραμμα:

Νόβακ Τζόκοβιτς – Χούμπερτ Χουρκάτς (15:30)
Γιάνικ Σίνερ – Χόλγκερ Ρούνε (22:00)

Τα σενάρια πρόκρισης

1) Αν ο Τζόκοβιτς νικήσει τον Χουρκάτς και ο Σίνερ νικήσει τον Ρούνε, ο Ιταλός θα είναι πρώτος και ο Σέρβος δεύτερος.

2) Αν ο Τζόκοβιτς νικήσει τον Χουρκάτς και ο Ρούνε τον Σίνερ, ο Δανός θα είναι πρώτος και ο Σέρβος δεύτερος.

3) Αν ο Τζόκοβιτς κερδίσει τον Χουρκάτς και ο Ρούνε τον Σίνερ, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία και θα ισχύσει ο κανονισμός των γκέιμς για την πρόκριση.

4) Αν ο Τζόκοβιτς νικήσει τον Χουρκάτς και ο Ρούνε τον Σίνερ, θα περάσουν στους “4” ο Δανός (ως πρώτος) και ο Ιταλός (ως δεύτερος).

5) Αν ο Χουρκάτς νικήσει τον Τζόκοβιτς και ο Σίνερ τον Ρούνε, θα περάσουν στην επόμενη φάση ο Ιταλός (ως πρώτος) και ο Σέρβος (ως δεύτερος).

6) Αν ο Χουρκάτς νικήσει τον Τζόκοβιτς και ο Ρούνε τον Σίνερ, θα περάσουν στα ημιτελικά ο Δανός ως πρώτος και ο Ιταλός ως δεύτερος.

Ο Τζόκοβιτς στη δύσκολη θέση

Ο Τζόκοβιτς, όπως είναι φανερό από τα σενάρια πρόκρισης, δεν έχει τον έλεγχο της κατάστασης, η νίκη επί του Χούμπερτ Χουρκάτς θα αυξήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στα ημιτελικά των ATP Finals. Για να περάσει σίγουρα στα ημιτελικά, πρέπει να κερδίσει ο Σίνερ στον επόμενο αγώνα. Αν ο Ιταλός νικήσει τον Ρούνε, ακόμα και αν ηττηθεί από τον Χουρκάτς, θα περάσει στον επόμενο γύρο, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Δανό, τον οποίο νίκησε στην πρώτη αγωνιστική με 2-1 σετ.

Αν όμως ο Ρούνε νικήσει τον Σίνερ με 2-0, ο Δανός αναδεικνύεται πρώτος και ο Ιταλός δεύτερος, αφήνοντας τον Σέρβο εκτός. Αν ο Σέρβος νικήσει τον Ιταλό με 2-1, θα πρέπει να χάσει σετ από τον Χούμπερ Χουρκάτς για να προκριθεί.

Όλα θα κριθούν στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική, με τον Πολωνό να έχει επίσης πιθανότητες πρόκρισης, γεγονός που κάνει τη μάχη ανοικτή. Φέτος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνει εκτός ακόμα και ο Σίνερ, αν και κατείχε προβάδισμα με τις δύο νίκες. Συνήθως, αυτός που κερδίζει τις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει σχεδόν εξασφαλισμένη θέση στους “4”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ