Οι νικητές των BAFTA 2024: Η κυριαρχία του Oppenheimer

Οι νικητές των BAFTA 2024: Η κυριαρχία του Oppenheimer

Η Έμμα Στόουν κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την ταινία του Λάνθιμου, Poor Things – Κυριαρχία του Oppenheimer

Ο Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία Oppenheimer στα BAFTA, ενώ η Έμμα Στόουν βραβεύτηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο Poor Things. Η επιτυχία της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου συνεχίζεται, καθώς η Έμμα Στόουν απέσπασε ένα μεγάλο βραβείο για την ερμηνεία της. Η ταινία Oppenheimer απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στη φετινή τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA, κερδίζοντας συνολικά επτά βραβεία. Το Poor Things απέσπασε βραβεία για τα καλύτερα οπτικά εφέ και κοστούμια.

Άλλες νίκες περιλαμβάνουν την ταινία The Boy and the Heron για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων, ενώ το The Zone of Interest και το 20 Days in Mariupol κέρδισαν στις κατηγορίες της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και του καλύτερου ντοκιμαντέρ αντίστοιχα.

Ποια βραβεία κέρδισε το Poor Things στα BAFTA

Το Poor Things κέρδισε επίσης βραβεία για τα καλύτερα οπτικά εφέ και κοστούμια, ενώ η Anatomy of a Fall κέρδισε το βραβείο του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Άλλα βραβεία περιλαμβάνουν το American Fiction για το καλύτερο προσαρμοσμένο σενάριο και τη Da’Vine Joy Randolph για την ερμηνεία της στο The Holdovers.

Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες των BAFTA

Οι νικητές των BAFTA ανά κατηγορία περιλαμβάνουν το Oppenheimer για την καλύτερη ταινία, το The Zone of Interest για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία και το The Boy And The Heron για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων. Άλλοι νικητές περιλαμβάνουν τους Κρίστοφερ Νόλαν και Έμα Στόουν για τις εξαιρετικές σκηνοθεσία και ερμηνεία τους, αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ