Έμα Στόουν – πανικός: Το δύσκολο για μένα ήταν να βγω από το σπίτι και να πάω στο σχολείο

Έμα Στόουν – πανικός: Το δύσκολο για μένα ήταν να βγω από το σπίτι και να πάω στο σχολείο

Η ηθοποιός Έμα Στόουν μίλησε για την πρώτη κρίση πανικού που είχε στα 7 της χρόνια

Η πρωταγωνίστρια του «Poor Things» Έμα Στόουν αποκάλυψε ότι είχε έντονο άγχος κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας και την πύλωσε μέσω θεραπείας: «Ξεκίνησα θεραπεία, γύρω στα 8 μου, γιατί ήταν πολύ δύσκολο για μένα ακόμα και να βγω από το σπίτι για να πάω στο σχολείο. Ζούσα με τον φόβο των κρίσεων πανικού» εξομολογήθηκε η ηθοποιός, αποκαλύπτοντας ότι είχε την πρώτη της κρίση στα 7 της. Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο φόβος της προήλθε από τον φόβο του αποχωρισμού από τη μητέρα της. Ωστόσο, η ενασχόλησή της με το θέατρο στην ηλικία των 11 ετών άλλαξε ριζικά την προοπτική της, σύμφωνα με το People.

Η ηθοποιός τόνισε ότι η υποκριτική της της προσέφερε έναν τρόπο να επικεντρωθεί στην τωρινή στιγμή, χωρίς να ανησυχεί για το παρελθόν ή το μέλλον. Αυτές οι εμπειρίες έχουν αλλάξει τον τρόπο που τώρα αντιμετωπίζει το άγχος. Πλέον θεωρεί ότι μπορεί ακόμη και να θεωρηθεί θετικό, αρκεί οι άνθρωποι να ξέρουν πώς να το διαχειριστούν. «Έχω πει σε πολλούς νεότερους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν άγχος ότι το βλέπω πλέον σαν ένα είδος υπερδύναμης» συνέχισε η Στόουν.

«Απλώς σημαίνει ότι διαθέτουμε τα εργαλεία για να το χειριστούμε. Και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το άγχος για παραγωγικά πράγματα, για να εκμεταλλευτείς όλη αυτήν την ενέργεια προς κατι παραγωγικό, ή για κάτι που σε βάζει φωτιά. Το άγχος είναι σαν το καύσιμο σε έναν πύραυλο γιατί σε παροτρύνει να αναπηδήσεις από το κρεβάτι και να κάνεις πράγματα με αυτήν την ενέργεια που έχεις μέσα σου. Και αυτό είναι πράγματι ένα δώρο» κατέληξε η ηθοποιός.

Emma Stone

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ