Ομήροι Χαμάς: Δήλωση Εκπροσώπου Για την Ανταλλαγή Ομήρων

Ομήροι Χαμάς: Δήλωση Εκπροσώπου Για την Ανταλλαγή Ομήρων

Σε μια σοκαριστική δήλωση, ο εκπρόσωπος της Χαμάς έκανε λόγο για την άγνοια που υπάρχει σχετικά με την τύχη των ομήρων που κρατούνται, τονίζοντας πως ούτε αυτός έχει πλήρη ενημέρωση. Οσάμα Χαμντάν, μίλησε στο CNN, εκφράζοντας ανησυχίες για τον αριθμό των ζωντανών ομήρων και επισημαίνοντας πως οι αντίστοιχες διαδικασίες πρέπει να προηγηθούν από κατάπαυση του πυρός από το Ισραήλ. “Κανείς δεν έχει ιδέα, κανείς δεν γνωρίζει”, δήλωσε. Η μοίρα των 120 ομήρων επηρεάζει τις εξελίξεις στην περιοχή, με το Ισραήλ να επιδιώκει τη διάσωση όσων περισσότερων γίνεται και τη Χαμάς να τους χρησιμοποιεί ως πιόνι για τις διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν φόβοι για υπερεκτίμηση του αριθμού των νεκρών ομήρων.

Σχετικά με την πρόταση για κατάπαυση του πυρός, ο Χαμντάν αναφέρθηκε στο ισραηλινό σχέδιο που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, με τις διαφορές του να δημιουργούν αντιδράσεις. Το επόμενο στάδιο εξαρτάται από περαιτέρω διαπραγματεύσεις μεταξύ των πλευρών. Όσον αφορά το χρονικό διάστημα της κατάπαυσης του πυρός, είναι θέμα προσοχής για την Χαμάς, που ανησυχεί για την προοπτική της δεύτερης φάσης της συμφωνίας. Οι ΗΠΑ εκτιμούν πως η Χαμάς έχει τον κύριο ρόλο ως προς την κατάπαυση του πυρός.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναμένεται να υποστηρίξει το σχέδιο, ενώ έχει δώσει έμφαση στην ανάγκη εξάλειψης της Χαμάς. Ο Χαμντάν αποδίδει την ευθύνη για την ένταση στη Γάζα στην ισραηλινή κατοχή, ενώ η αντίδραση της Χαμάς χαρακτηρίζεται ως αντίσταση στην κατοχή, με σοβαρές επιπτώσεις στον πληθυσμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ