Κέντρο Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή: Οι Χούθι χτύπησαν με drone ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Κέντρο Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή: Οι Χούθι χτύπησαν με drone ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι αντάρτες από την Υεμένη που έχουν συνδέσει με το Ιράν εκτοξεύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones.

Το CENTCOM, που είναι υπεύθυνο για τη Μέση Ανατολή, επιβεβαίωσε την επίθεση στο ελληνικό εμπορικό πλοίο Transworld Navigator. Η είδηση είχε ανακοινωθεί από τον εκπρόσωπο των Χούθι, Γιαχία Σαρία, την προηγούμενη Κυριακή. Σύμφωνα με το CENTCOM, το ελληνικό M/V Transworld Navigator υπό σημαία Λιβερίας δέχθηκε επίθεση από drone των Χούθι γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής. Το πλήρωμα αναφέρει περιορισμένους τραυματισμούς και ζημιές, αλλά το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τέταρτη επίθεση εναντίον του συγκεκριμένου πλοίου από τους Χούθι. Επιπλέον, ο Σαρία ανακοίνωσε ότι οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση και κατά του πλοίου Stolt Sequoia στον Ινδικό Ωκεανό.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι αντάρτες της Υεμένης που συνδέονται με το Ιράν εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους και drones κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό. Αρχικά, οι στόχοι τους φαινόταν να είναι πλοία που συνδέονταν με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκαν στα πλοία που σχετίζονταν με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Αυτή η αντίδραση ήταν απόδοση στα χτυπήματα που δέχτηκαν στην Υεμένη από δυνάμεις αυτών των χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ