Επίθεση Κίεβο: Συναγερμός για αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία

Επίθεση Κίεβο: Συναγερμός για αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία

Κίεβο: Σε εξέλιξη αεροπορική επίθεση σύμφωνα με αναφορές

Η Ρωσία πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στο Κίεβο σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, με την αντιαεροπορική άμυνα να αντιδρά ενεργά, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της πρωτεύουσας της Ουκρανίας μέσω Telegram. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις στον ουκρανικό ουρανό, ενώ κηρύχθηκε συναγερμός σε περιοχές σε μεγάλη απόσταση από την πρωτεύουσα μετά τις 03:00 π.μ. τοπική ώρα.

Αναμένεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να ανακοινώσει την αποστολή μιας ακόμη συστοιχίας του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιδρομών της Ρωσίας, αναφέρεται από δημοσίευμα της New York Times. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συγκεκριμένο σύστημα βρίσκεται προς το παρόν στην Πολωνία και θα μετακινηθεί στην Ουκρανία εντός των επόμενων ημερών.

Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το δεύτερο σύστημα του είδους που θα διαθέσουν οι ΗΠΑ

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον κ. Μπάιντεν μετά από προσεκτική εξέταση και σειρά συναντήσεων, όπως αποκάλυψε η New York Times. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα. Το σύστημα Patriot θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα στον κόσμο και μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, με εμβέλεια μέχρι και 100 χιλιόμετρα και ύψος μέχρι 30 χιλιόμετρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ